r
Nosalty Logó

Pizza házi készítésű pizzaszósszal

NS
Pizza házi készítésű pizzaszósszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

878
Kalória
43.8g
Fehérje
83g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
180.8g
Víz
76.9g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 3515 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Összesen 195 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1956.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    11354 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7826.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    3747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    723 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    2574 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    45416 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3515 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

  1. A lisztet, az olajat, a sót és a cukor felét egy nagy tálba tesszük.
  2. A tejet a maradék cukorral felfuttatjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Dagasztjuk kb. 5 percig. (Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, és sima lesz.) Kelesztjük kb. 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
  4. Közben elkészítjük a szószt.
  5. A hagymát megdinszteljük pici olajon.
  6. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd a konzerves dobozba vizet öntünk (ezzel is kiöblítjük a maradék paradicsomot), illetve hígítjuk vele a szószt. (Kb. 1/2-1 konzerves doboznyi vizet öntünk tehát a szószhoz.)
  7. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd sűrűre főzzük.
  8. Közben a tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyik részből egy 30-32 cm átmérőjű tésztát nyújtunk. Kiolajozott 32 cm átmérőjű kör alakú tepsibe helyezzük a tésztát.
  9. Majd a szószt is 3 részre osztjuk, és egyenletesen rákenjük a tésztákra.
  10. A feltéteket rápakoljuk, sajtot is ráreszeljük.
  11. Előmelegített sütőben (200 oC-on, vagy 8as fokozaton) egymás után sütjük a 3 pizzát.10 - 15 perc alatt készül el 1 db, rukkolával díszítjük és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30 cm átmérőjű

Régóta próbáltam a pizzatészta receptjét kikísérletezni, ugyanis sohasem ettem igazi, vékony tésztájú pizzát. Sikerült végre egy igazán finom pizzát sütnöm, erre a receptemre vagyok a legbüszkébb. És amiben az ízen kívül különbözik a rendelt pizzáktól az az, hogy még másnap is ugyanolyan puha, ropogós és finom, mint amikor kisült. Már nagyon sokszor készítettem a barátomnak és barátaimnak, mindig dicséretben részesültem. Remélem másoknak is ugyanolyan nagy kedvence lesz, mint nekünk!

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...