Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza házi készítésű pizzaszósszal

Pizza házi készítésű pizzaszósszal
Pizza házi készítésű pizzaszósszal
95 perc / előkészület: 75 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta próbáltam a pizzatészta receptjét kikísérletezni, ugyanis sohasem ettem igazi, vékony tésztájú pizzát. Sikerült végre egy igazán finom pizzát sütnöm, erre a receptemre vagyok a legbüszkébb. És amiben az ízen kívül különbözik a rendelt pizzáktól az az, hogy még másnap is ugyanolyan puha, ropogós és finom, mint amikor kisült. Már nagyon sokszor készítettem a barátomnak és barátaimnak, mindig dicséretben részesültem. Remélem másoknak is ugyanolyan nagy kedvence lesz, mint nekünk!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (3 db 30 cm-es pizzához)

A feltéthez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, az olajat, a sót és a cukor felét egy nagy tálba tesszük.
  2. A tejet a maradék cukorral felfuttatjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Dagasztjuk kb. 5 percig. (Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, és sima lesz.) Kelesztjük kb. 1 órán keresztül szobahőmérsékleten.
  4. Közben elkészítjük a szószt.
  5. A hagymát megdinszteljük pici olajon.
  6. Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd a konzerves dobozba vizet öntünk (ezzel is kiöblítjük a maradék paradicsomot), illetve hígítjuk vele a szószt. (Kb. 1/2-1 konzerves doboznyi vizet öntünk tehát a szószhoz.)
  7. A fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük, majd sűrűre főzzük.
  8. Közben a tésztát 3 részre osztjuk. Mindegyik részből egy 30-32 cm átmérőjű tésztát nyújtunk. Kiolajozott 32 cm átmérőjű kör alakú tepsibe helyezzük a tésztát.
  9. Majd a szószt is 3 részre osztjuk, és egyenletesen rákenjük a tésztákra.
  10. A feltéteket rápakoljuk, sajtot is ráreszeljük.
  11. Előmelegített sütőben (200 oC-on, vagy 8as fokozaton) egymás után sütjük a 3 pizzát.10 - 15 perc alatt készül el 1 db, rukkolával díszítjük és azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm átmérőjű cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 929
elküldve: 17
receptkönyvben: 564
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizza, gombás pizza, pizza házi készítésű szósszal

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szolnokiibi
Szolnokiibi Mon, 2014-08-25 08:48

Vajon a szószt el lehet e készíteni előre, spajzolni? Jó lenne csak előkapni amikor szükséges.

jacquye
jacquye Tue, 2012-12-04 15:33

Én épp most kevertem be, de nekem 14 dkg lisztel nem állt össze... majdnem dupla mennyiség kellett ahhoz, hogy ki tudjam varázsolni a tálból, pedig jó fél órát dagasztottam... mit csinálok rosszul? Vagy ez normális?

kitti93
Kitti / kitti93 Thu, 2012-12-06 19:19

Szia! Egyszer kimértem pontosan a hozzávalókat, de azóta én is észrevettem, hogy kicsit több liszt kell bele (kb. 5 dkg-mal), és nekem úgy mindig összeáll kb. 5 perc dagasztás után. De ha nem sikerül, akkor a tej mennyiségét lehet minimálisan csökkenteni. Javítom a receptben! -tol értékeket adok meg!

jacquye
jacquye Wed, 2013-02-20 16:16

Köszi! Akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem ilyen! :)

Trixmi
Trixmi Mon, 2012-10-29 18:12

Szia!Ennyi tészta menyiségből mekkora tepsit használtál???

anciusz
anciusz Sun, 2012-07-15 08:46

Szia,én eddig mindig bolti pizzakrémet használtam ami elég drága,most kipróbáltam ezt a szószt és nagyon jó.Finom,olcsó és egyszerű elkészíteni.Ezentúl így készítem a pizzákat.Köszi a receptet!

kl
kl Fri, 2012-03-23 15:55

szia! megkérdezhetném az 1/4 élesztő az hány gramm?? Itt Angliában eddig csak szárazélesztőt láttam amit kis 7 grammos tasakokban árulnak.

879
finomliszt 30 dkg
cukor 2.3 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 0.45 dl
friss élesztő 0.5 dkg
tej 1.6 dl
sajt 25 dkg
sonka 20 dkg
csemegekukorica 12 dkg
gomba 3 közepes db
paradicsom 2 db
juhtúró 15 dkg
rukkola 2 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 140 g
fokhagyma 1 gerezd
víz 1 evőkanál
babérlevél 3 db
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 késhegynyi
oregánó 0 ízlés szerint