r
Nosalty Logó

Autentikus calzone

Gerzsenyi Flóra
Autentikus calzone
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

906
Kalória
30.8g
Fehérje
132.7g
Szénhidrát
26.7g
Zsír
223.1g
Víz
48.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3480.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20880.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    2328 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    15183 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    796.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2616 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    3618 micro
Összesen 5432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1097 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A tészta száraz elemeit összeöntjük, majd a folyékony hozzávalókat fokozatosan hozzáadva egynemű tésztát gyúrunk belőle kézzel. Lisztezett munkapulton átdolgozzuk, majd letakarva hagyjuk egy éjszakát a hűtőben állni. A megkelt tésztát, kigombócozzuk és letakarva hagyjuk állni egy órát.
  2. A gombócokat lisztezett nyújtólapon kör alakúra nyújtjuk, majd a paradicsomszósszal megkenjük és jól megpakoljuk ricottával, mozzarellával és parmezánnal. A legtetejére mehet bazsalikom és olívaolaj.
  3. Végül összehajtjuk és óvatosan lelapogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Előzőleg előmelegített pizzaköves sütőben 300 fokon sütjük kb. 20 percig, amíg szépen megbarnul és felpúposodik.
  4. Frissen, melegen tálaljuk, bazsalikommal és paradicsomszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és paradicsomszósszal készül. Egyszerűen imádjuk a klasszikusokat, és reméljük, hogy ti is örömötöket lelitek majd benne.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...