r
Nosalty Logó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

341
Kalória
9g
Fehérje
68.9g
Szénhidrát
2.8g
Zsír
70.8g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
371.3mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 1366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    2354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 1366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet és a liszt 65%-át elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk a tálban. Tovább dagasztjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék lisztet, végül a sót és az olajat is. Konyhai robotgéppel 10-12 perc alatt alaposan kidolgozzuk, míg fényes felületű, nyúlós masszát nem kapunk. Ne adjunk hozzá plusz lisztet! Olajozott dobozba tesszük, lezárjuk és 12-24 óráig hűtőbe tesszük.
  2. A kelesztés után a tésztát gombóccá formázzuk, majd kukoricaliszt és kukoricadara keverékével vékonyan bevonjuk, a deszkára tesszük és letakarjuk egy nagy tállal. Itt kelesztjük 3 óráig.
  3. A sütőt előmelegítjük 300 fokra (vagy a sütőnk maximum hőfokára) és kiolajozunk egy nagy gáztepsit. Beletesszük a tésztát, majd az ujjbegyeinkkel addig nyomkodjuk, míg egy nagyobb lepény nem lesz belőle. Olívaolajat csorgatunk rá, ellátjuk a kedvenc feltéteinkkel (kisüthetjük fehéren is, és utólag halmozhatunk rá olyan feltéteket, amelyek nem bírják a sütést), majd betoljuk a sütőbe. 12-15 perc alatt készre sütjük, ollóval szögletes szeletekre vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes szeletekre. A tészta elkészítése pofonegyszerű, lássuk, mi a nyitja! Ebből a mennyiségből 1 nagy tepsi pizza süthető.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek