Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből

Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből
Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kelt tészták készítésénél még nem csalódtam a teljes kiőrlésű lisztben. Most is bevált. A feltét kiválasztásánál pedig egyszerűen kipakoltam a hűtőt, ezeket találtam.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
  3. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Ha kész, 1 órát pihentetjük konyharuhával letakarva.
  4. Amíg kel a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás. A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk.
  5. Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A megkelt tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  6. 20 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 30 241
elküldve: 12
receptkönyvben: 456
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reform pizza

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

schild
schild / schild Sun, 2015-01-25 18:14

nagyon finom lett. egyből dupla adagot csináltam, mert kevésnek tűnt a liszt mennyiség. vízből tényleg elég a fele.
Mini pizzákat csináltam belőle, egy nagyobb bögrével szaggatva, majd feltéttel megpakolva és elősütve (5 perc) fagyasztottam belőle. :)

Szimóca
Szimóca / Szimóca Tue, 2014-09-02 14:37

Ma nálunk is elkészült ez a reform-pizza ( a férjem húzta is a száját,hogy "na neee, barna lisztes...." :) ), és ez eddig a legtökéletesebb, finom,vékony, enyhén ropogós tésztájú pizzánk. A végén csak hümmögtünk evés közben: "ez igen!" :)

Annyi megjegyzést én is teszek,hogy tényleg sok a megadott vízmennyiség, ehhez bőven elég lett volna a fele, de így maradt még egy egész adag estére. ;)

Ajandek
Ajandek / Ajandek Sun, 2012-02-05 19:46

Szia.
Megsütöttem a recepted alapján a pizzát. Bár a víz mennyisége tényleg sok, legközelebb kicsit több mint 1 dl-vel csinálom, mert az is elég, de a lényeg hogy plussz liszt hozzáadásval nagyon finom pizzát sütöttem.
Köszönöm szépen Neked a receptet!
Évi

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2012-02-06 18:53

Kedves Évi, örülök,hogy kipróbálod a receptjeimet. És köszönöm,hogy megosztod a tapasztalataidat is! :-) Várom további észrevételeidet! Üdv, Zsuzsa

Koska
Koska Sun, 2010-10-24 10:36

Egy kis gondom akadt a recepttel: még a megadott vízmennyiség fele is sok volt - még 2-3 maréknyi lisztet kellett hozzáadnom... Viszont a megsült eredmény sikert aratott :-) Párom egyik kedvenc feltétjével készült (füstölt sonka, lilahagyma, tejföl, sajt) - nagyon ízlett neki, a tészta is! Úgyhogy lesz folytatás :-)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2010-10-25 07:19

Kedves Koska, hát sok múlik a liszt minőségén, sajnos a kelt tésztáknál nem igazán lehet pontos folyadékmennyiséget megadni. De örülök, hogy sikerült, én is elkészítettem a hétvégén. A lényeg, hogy az ilyen folyadékproblémák tényleg megoldhatók egy kis plusz liszt hozzáadásával! :-) Szép napot neked! Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2010-08-24 07:23

Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat. Annyit hozzátennék még, hogy én ezt a pizzát kétszerre ettem meg, ebédre az egyik és vacsira a másik felét. Egyébként biztos be lehet falni egyszerre is! A legjobb, ha egy nagy gáztepsivel készül! :-) Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-08-22 16:53

Zsuzsa!Gyönyörű élénk nyári színek, és ami rajta van a képen mind fincsi!Köszi a receptet!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2010-08-22 18:40

Kedves Éva-Anyóca, én köszönöm az elismerő szavakat! Ami fontos, hogy laktató és mégis könnyű étel! Egészségedre!

1288
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
friss élesztő 2 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
bazsalikom 1 tk
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
brokkoli 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
paradicsom 1 nagy db
főtt tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint