r
Nosalty Logó

Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből

NS
Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1288
Kalória
61.5g
Fehérje
157.8g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
684.4g
Víz
526.8g
Koleszterin
28.3g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 1288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1359 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
  3. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Ha kész, 1 órát pihentetjük konyharuhával letakarva.
  4. Amíg kel a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás. A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk.
  5. Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A megkelt tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  6. 20 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A kelt tészták készítésénél még nem csalódtam a teljes kiőrlésű lisztben. Most is bevált. A feltét kiválasztásánál pedig egyszerűen kipakoltam a hűtőt, ezeket találtam.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...