r
Nosalty Logó

Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatészta 4. -teljeskiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    222 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    13836 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1359 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 127 Kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
  3. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Ha kész, 1 órát pihentetjük konyharuhával letakarva.
  4. Amíg kel a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás. A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk.
  5. Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A megkelt tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  6. 20 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 34049
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kelt tészták készítésénél még nem csalódtam a teljes kiőrlésű lisztben. Most is bevált. A feltét kiválasztásánál pedig egyszerűen kipakoltam a hűtőt, ezeket találtam.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Zsuzsa!Gyönyör? élénk nyári színek, és ami rajta van a képen mind fincsi!Köszi a receptet!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca, én köszönöm az elismer? szavakat! Ami fontos, hogy laktató és mégis könny? étel! Egészségedre!

Törölt felhasználó

ahhhh!Ilyen gyönyör? pizzát még soha nem láttam...

karcsilla

Már mint a pizzára gondoltam! Még egyszer gratulálok!

Törölt felhasználó

Köszönöm mindenkinek az elismer? szavakat. Annyit hozzátennék még, hogy én ezt a pizzát kétszerre ettem meg, ebédre az egyik és vacsira a másik felét. Egyébként biztos be lehet falni egyszerre is! A legjobb, ha egy nagy gáztepsivel készül! :-) Zsuzsa

Koska

Egy kis gondom akadt a recepttel: még a megadott vízmennyiség fele is sok volt - még 2-3 maréknyi lisztet kellett hozzáadnom... Viszont a megsült eredmény sikert aratott :-) Párom egyik kedvenc feltétjével készült (füstölt sonka, lilahagyma, tejföl, sajt) - nagyon ízlett neki, a tészta is! Úgyhogy lesz folytatás :-)

Törölt felhasználó

Kedves Koska, hát sok múlik a liszt min?ségén, sajnos a kelt tésztáknál nem igazán lehet pontos folyadékmennyiséget megadni. De örülök, hogy sikerült, én is elkészítettem a hétvégén. A lényeg, hogy az ilyen folyadékproblémák tényleg megoldhatók egy kis plusz liszt hozzáadásával! :-) Szép napot neked! Zsuzsa

Ajandek

Szia. Megsütöttem a recepted alapján a pizzát. Bár a víz mennyisége tényleg sok, legközelebb kicsit több mint 1 dl-vel csinálom, mert az is elég, de a lényeg hogy plussz liszt hozzáadásval nagyon finom pizzát sütöttem. Köszönöm szépen Neked a receptet! Évi

Törölt felhasználó

Kedves Évi, örülök,hogy kipróbálod a receptjeimet. És köszönöm,hogy megosztod a tapasztalataidat is! :-) Várom további észrevételeidet! Üdv, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Ma nálunk is elkészült ez a reform-pizza ( a férjem húzta is a száját,hogy "na neee, barna lisztes...." :) ), és ez eddig a legtökéletesebb, finom,vékony, enyhén ropogós tésztájú pizzánk. A végén csak hümmögtünk evés közben: "ez igen!" :) Annyi megjegyzést én is teszek,hogy tényleg sok a megadott vízmennyiség, ehhez b?ven elég lett volna a fele, de így maradt még egy egész adag estére. ;)

schild

nagyon finom lett. egyb?l dupla adagot csináltam, mert kevésnek t?nt a liszt mennyiség. vízb?l tényleg elég a fele. Mini pizzákat csináltam bel?le, egy nagyobb bögrével szaggatva, majd feltéttel megpakolva és el?sütve (5 perc) fagyasztottam bel?le. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek