Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza alla Boss - kövön sütött

Pizza alla Boss - kövön sütött
Pizza alla Boss - kövön sütött
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra ez az igazi pizzatészta. Bár soha sem szerettem túlságosan a pizzát, a családom nagyon szereti, ezért megsütöttem nekik az "igazit".És talán ami a legfontosabb "nekem", hogy ha még nem próbáltad ki mozzarellával, most  kostóld meg!Egyszerűen, ahogy az egyik barátom mondaná parádés lesz tőle! Tudom rengeteg minden tehetünk rá, de ha egy picit is illik a képbe, érdemes egyszer....... Csak lazán finoman szétszedni nagyobb darabokra és rádobálni! Amikor kivettük a sütőből az jutott eszembe ez szörnyen rossz húzás volt! Hol van? Természetesen az első szelet után már pontosan megtudtam volna határozni hol is lehet!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Beszereztem egy 30x40-es gránit sütőlapot. Hogy a pizza még finomabb legyen, most már ezen sütöm. Előtte ajánlatos jól felmelegíteni, de vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat. Ezzel a gránitlappal kicsit jobban hasonlít az eredeti kövön vagy kemencében sült pizzához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, amíg elválik a kezünktől. 45 percig kelesztjük.
  2. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a szószt. A fűszernövényeket apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük.
  3. Közben a sütőben 220-240 fokra melegítjük a gránitlapot.
  4. Ha a tésztánk kb. kétszeresére kelt, négyfelé vágjuk. Nem kell gyúródeszka, kézzel kihúzogatjuk méretre. Mivel a tésztánk rugalmas, könnyű dolgozni vele.
  5. Kivesszük a sütőből a sütőlapot ráccsal együtt. Rétesliszttel megszórjuk a forró gránitlapot, ráhelyezzük a tésztát.
  6. A tetejét megkenjük szósszal. A felszeletelt alapanyagokat ízlés szerint a tetejére szórjuk.
  7. Visszatesszük a pizzánkat, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 080
elküldve: 3
receptkönyvben: 227
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kövön sütött pizza tejfölös alappal, kövön sütött baconös-szalámis pizza tejfölös alappal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2013-06-11 13:16

Szia!
Ott ahol gránitból készítenek dolgokat,levágnak neked egy darabot vagy maradékból olcsóbban odaadják.

dorcy
Dorii / dorcy Thu, 2012-09-20 15:49

Nagyon jól néz ki! Az lenne csak a kérdésem, hogy a szószba sima mustárral nem lehetne helyettesíteni?

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-09-21 07:47

Persze jó a sima mustár is.Jó pizzasütést!
Bocsi hogy én írok Big Boss most nincs itt.(a párom)
Üdv:Bogi

pakóca
pakóca Sun, 2012-05-27 13:53

Kedves Big Boss! Nem vagyok kezdő a konyhában, több pizzatésztát készítettem már, de a Tiéd veri a mezőnyt, nagyon jól kezelhető, egyszerű és finom tészta! Ezentúl csak ezt fogom sütni! Köszi szépen!

728
finomliszt 80 dkg
rétesliszt 20 dkg
1 ek
olívaolaj 4 ek
víz 5.5 dl
instant élesztő 2 tasak (7 gr)
tejföl 175 g
fokhagyma 3 gerezd
dijoni mustár 1 kk
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
bacon 10 dkg
mozzarella 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
szalámi 10 dkg
chili 2 db
lila hagyma 1 közepes fej
póréhagyma 1 db