r
Nosalty Logó

Szalámis-mozzarellás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Szalámis-mozzarellás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 888 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 888 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11383.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2853 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    5762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2227 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    1196 micro
Összesen 3552 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    609 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az élesztős tejet a langyos vízzel, az olajjal és a sóval rugalmas tésztává gyúrjuk, megkelesztjük jó fél óra alatt.
  3. Két pizzasütő lapot megkenünk olajjal.
  4. A megkelt tésztát olajos kézzel kettéosztjuk és óvatos mozdulatokkal kihúzzuk kerek formára, hogy betakarják a sütőlapokat
  5. A tésztát megkenjük pizzakrémmel, teszünk rá tetszőlegesen a szalámit, mozzarellát, paradicsomot szeletelve (ízlés szerint bármi lehet a feltét).
  6. Rátépkedjük a zöld leveleket.
  7. Megszórjuk gazdagon sajttal.
  8. Megsütjük sütőben.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13871
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalámis-mozzarellás pizza
Évi néni 1830 recept

Ha a fiam nem tudja eldönteni mit egyen, akkor biztos, hogy a végső válasz a pizza. Pillanatok alatt elkészül a tészta, nem kell sokáig keleszteni. Míg a tészta alakul, a rávalókat fel lehet aprítani, aztán csak rászórok mindent, és már mehet is a sütőbe. Mindenféle maradékot is el lehet sütni rá. Mindenből csak egy kevés kell rá, és kész is az étel. Nálunk nagyon népszerű darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...