Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalámis-mozzarellás pizza

Szalámis-mozzarellás pizza
Szalámis-mozzarellás pizza
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a fiam nem tudja eldönteni mit egyen, akkor biztos, hogy a végső válasz a pizza. Pillanatok alatt elkészül a tészta, nem kell sokáig keleszteni. Míg a tészta alakul, a rávalókat fel lehet aprítani, aztán csak rászórok mindent, és már mehet is a sütőbe. Mindenféle maradékot is el lehet sütni rá. Mindenből csak egy kevés kell rá, és kész is az étel. Nálunk nagyon népszerű darab.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

    

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
  2. Az élesztős tejet a langyos vízzel, az olajjal és a sóval rugalmas tésztává gyúrjuk, megkelesztjük jó fél óra alatt.
  3. Két pizzasütő lapot megkenünk olajjal.
  4. A megkelt tésztát olajos kézzel kettéosztjuk és óvatos mozdulatokkal kihúzzuk kerek formára, hogy betakarják a sütőlapokat
  5. A tésztát megkenjük pizzakrémmel, teszünk rá tetszőlegesen a szalámit, mozzarellát, paradicsomot szeletelve (ízlés szerint bármi lehet a feltét).
  6. Rátépkedjük a zöld leveleket.
  7. Megszórjuk gazdagon sajttal.
  8. Megsütjük sütőben.

  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 109
elküldve: 5
receptkönyvben: 247
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalámis pizza mozzarellával, sajtos-szalámis pizza

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Fri, 2012-02-17 21:26

Nagyon klassz és tényleg egyszerű! Fejben már meg is sütöttem. Kiszámoltam a CH-tartalmat is és nagyon barátságos lett az eredmény. Jövő hétvégén ezzel fogom megtölteni a "cukrosbácsim" pocakját, köszönöm! Puszi!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-18 19:51

Aranyos vagy köszönöm. Igazán nem is értem az egészet. Nálunk ez olyan hétköznapi, reggelre megrendeli a gyermek, és összevágom. Persze azért nagyon örültem neki. Szép napot. Puszi: Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-18 20:26

Kedves Szerkesztők!

Nagyon köszönöm, örülök neki. Hálásan köszönöm mindenkinek. Üdvözlettel: Vass Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2011-11-24 22:16

2 db 32 cm-es pizzát szoktam sütni, amihez 35 dkg lisztet használok. Közepes vastagságú tészta lesz belőle.

ics21
ics21 Mon, 2011-10-17 10:20

A 2.-es pont leirasabol ugy erzem kimaradt a liszt...anelkul nem igazan lesz belole "rugalmas teszta"

Amugy tetszik a recept

Udv.
I.Cs.

885
finomliszt 35 dkg
tej 1 dl
víz 1 dl
olívaolaj 3 ek
friss élesztő 1.5 dkg
mozzarella 250 g
paprikás szalámi 10 dkg
ementáli sajt 15 dkg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
pizzaszósz 3 ek
paradicsom 2 nagy db
bazsalikom 1 marék
olívaolaj 1 ek