r
Nosalty Logó

Házi pizza Hangman konyhájából

NS
Házi pizza Hangman konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

feltét

864
Kalória
33.7g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
104.2g
Víz
81.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 864 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 4317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

feltét

Összesen 302 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1873.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 864 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9369.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    6479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    521 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 4317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Langyos vízben cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, és mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd beleszórjuk a bazsalikomot, oegánót, rozmaringot és a sót.
  3. Villával apránként belekeverjük a lisztet, majd amikor már nem bírjuk villával, akkor kézzel folytatjuk, és miután összeállt, még 10 percig gyúrjuk. Cipó formára alakítjuk, és az alját aláhajtjuk, majd kevés liszttel megszórjuk a tetejét.
  4. Majd egy tál aljába kevés lisztet teszünk, és beletesszük a tésztát. Jól bebugyoláljuk, és hagyjuk kelni 3-4 órán át, és közben egyszer sem nézzük meg, hogy áll a kelésben, mert kijön a meleg levegő, és ugyanott leszünk, mint kelesztés előtt.
  5. Amíg kel, lereszeljük a szalámit, kolbászt, sajtot, és felkockázzuk a szalonnát.
  6. A megkelt tésztát elnyújtjuk, és jól kikent tepsibe tesszük (annyira kell kikenni a tepsit, hogy a tészta sütés után kicsusszanjon belőle). Ujjainkkal megütögetjük a tepsiben levő tésztát, és ráöntjük a paradicsomszószt vagy a ketchupot, amelyet megszórunk oregánóval.
  7. 250 fokon 13 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és ráöntjük a kikevert tojást.
  8. Ezt az oregánós tésztát 5 percig sütjük 180 fokon a sütőben, majd rászórjuk a feltéteket a következő sorrendben: szalámi, kolbász, szalonna, sajt.
  9. Majd ezután még 5 percig sütjük.
  10. Kicsúsztatjuk a tepsiből egy tálcára, és felszeleteljük. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Ha jut időm, mindig máshogy próbálom elkészíteni a pizzákat. Feltétek és fűszerek különböző variációra. Eddig ez bizonyult a legkelendőbbnek :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek