Nosalty Logó

Pizza 21. - Egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Pizza 21. - Egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 1023 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4094 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 268 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1023 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7978.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    4469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 4094 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  2. Lefedjük a tálat, hagyjuk megkelni kb. fél órát.
  3. Egy nagy tepsit kiolajazunk és ráterítjük a tésztát, majd a feltéteket rápakoljuk, rászórjuk a sajtot.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: nagy
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 35201
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Ajánlom ezt egy főétkezésnél leves után, vagy vacsorára. Kicsit vastagabb a tésztája, ezért azt ajánlom, aki a vékonyabbat szereti, hogy ossza ketté és úgy süsse meg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csóti Heni 61 recept

Ezt a tésztát amikor először meghallottam a munkatársamtól. Gyors, egyszerű és nem lehet elrontani a tésztát sem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Heni! Lehet hogy egyszer?, de nagyszer?:-)) Köszönöm szépen:-)) Szép hosszú hétvégét kívánok, remélhet?leg napsütéssel! Éva-Anyóca

Csóti Heni

Szia Éva, a család egyik kedvence, nekik ezt készítem már évek óta. Neked is kellemes hosszú hétvégét, remélhet?leg az id?járás nem szól közbe:)

Törölt felhasználó

Szia Heni!! Ne haragudj, de nem igazán értem, hogy mihez kell engedni a forró vizet?

Csóti Heni

Kedves CsakMarcsi! A forró víz persze nem annyira forró, hogy a kezed leégesse, csak inkább meleg...a hozzávalókhoz kell az egész alapanyagot a tésztához beleteszed egy tálba és összegyúrod a vízzel együtt, tehát ez az alapanyagokhoz való, egyszerre kell az összes alapanyagot összegyúrni nem kell külön kovászt készíteni az éleszt?b?l, nem kell külön felfuttatni...csak szépen a lisztet, sót, cukrot, olajat, vizet és éleszt?t bele egy tálba jól összedolgozod mehet keleszteni ennyi.

Törölt felhasználó

Nagyon fini volt :) Köszi!

Törölt felhasználó

Kedves Heni! Nagyon jónak t?nik a recepted, épp most készítem, de az a forró vizes megoldás nekem sem t?nik egyértelm?nek. Szerintem Marcsi is azt nem érti, amit én. Összegyúrjuk a hozzávalókat, odáig ok. De ha a hozzávalókban szerepel a víz, akkor a kettes (elkészítési) pontban milyen vízr?l van szó? Tényleg ne haragudj, Isten ments, hogy kötekedjek, de nálam kezd?bb nincs itt a nosalty.hu-n, az tuti! :-)

Csóti Heni

Sziasztok! ÉN kérek elnézést, néha nem úgy teszik be pontosan a receptet, ahogy én beküldöm és nem is értettem, hogy mit nem értetek, milyen vízre kérdeztek rá, mígnem most néztem a 2. pontot, hogy mit írtak oda...köszönöm, hogy jeleztétek, próbálom javítani a receptbe. Én úgy küldtem be, hogy az összes hozzávalót összekeverjük, kidolgozzuk, lefedve hagyjuk fél órát keleszteni. Én forró vízet szoktam engedni a mosogatóba és abba állítom a tálat, mert nem rendes keleszt?tálam volt eddig. Gondolom ez tévesztette meg a nosaltyt is...szóval azóta már sütöttem tejfölös-fokhagymásan az egyik felét a másik felére pedig pizzakrémes feltét került. Köszönöm, hogy jeleztétek javítom! Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Drága Heni! Most tudtam csak belépni ide. Köszönöm a választ. Jelentem: nagy sikere volt a pizzádnak! Két hét múlva szombaton is bevetem :-) Sok puszi a receptért!!!!!! Kata

pilupapa

Kedves Heni ! Nagyon szépen köszönöm ezt a remek receptet! Ui.: A közelg? n?napra és névnapra nagyon sok boldogságot kívánok. Pista

Csóti Heni

Köszönöm szépen a jó kívánságokat! Ezt a pizzát többféle feltéttel szoktam készíteni mostanában úgy is, hogy tejfölös fokhagymás alap, rá kis szalonna, sonka darabok vagy kolbász darabkák, hagymakarika, sajt, a másik felét pedig pizzaszósz szalámi, sajt, paradicsom a gyerekeknek

Törölt felhasználó

Köszönöm...a legfinomabb pizzatészta,amit ettem:)

Törölt felhasználó

Most kel a tésztám... remélem sikerülni fog, ez lesz életem els? kelt tésztája.. :) Szorítsatok! Majd megírom mi lett bel?le! :) Köszi a receptet! :) Évi

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek