r
Nosalty Logó

Pisztráng mandulás felfújttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Pisztráng mandulás felfújttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 1257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 3772 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Összesen 128 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2183.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.7 g

Zsír

  • Összesen
    227 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6550.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1607 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    1019 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2569 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3754 micro
Összesen 3772 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halakat gondosan megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Külsejét és belsejét sózzuk, borsozzuk, citromot csepegtetünk rá. Néhány helyen beírdaljuk, ahova citromcikkeket dugdosunk. A hal belsejébe fenyőmagot, 2 szegfűborsot teszünk, és kibéleljük a petrezselyem-kakukkfű kombóval. Letakarva hűtőbe tesszük néhány órára.
  2. Sütéskor előmelegített sütöben mindkét oladalát megsütjük kb. 10-10 percig.
  3. A tejszínben főtt burgonyához megpucoljuk a krumplit, és vékony szeletekre vágjuk. A tojást, kevés tejet, a tejszínt összekeverjük, a burgonyát sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, nyakon öntjük az öntettel, tetejére reszelt sajtot hintünk. Fóliával letakarva, negyed órát sütjük, majd a fóliát levéve még negyed óra alatt megpirítjuk.
  4. A mandulás felfújthoz a 2 tojás sárgáját összekeverjük 5 dkg vajjal és 1 ek liszttel, majd hozzákeverjük a tojások sózott, kemény habbá vert fehérjéjét. A masszát szilikon muffin formába kanalazzuk (6 adag lesz), és 160 oC-os sütőben negyed óra alatt megsütjük.
  5. A körtéhez egy teflon serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük a negyedekre vágott körtét, nyakon öntjük a mézzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és karamellizáljuk pár percig, majd felöntjük a borral.
  6. Elforraljuk a bor alkoholtartalmát, és vagy egy kis vajjal, vagy kevés feloldott étkezési keményítővel besűrítjük a mártást.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5964
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pisztráng mandulás felfújttal
Évi néni 1830 recept

A családomnak szerettem volna bebizonyítani, milyen ízletes hal a pisztráng. Sikerült.

Hozzávalók

A halhoz

A burgonyához

A mandulás felfújthoz

A mézes körtéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek