adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
730
Kalória
37.7g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
40.4g
Zsír
311.4g
Víz
132.2g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
730
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1457
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 311.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
730
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1837.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1053 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 111.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 622.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1457
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
- A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát 1 ek vajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a körtét, és további 2 percig sütjük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösáfonyát és ½ ek citromlevet, sóval, borssal ízesítjük.
- A pisztrángot a maradék citromlével meglocsoljuk, és mézzel megkenjük. A mandulát elkeverjük a petrezselyemmel.
- A pisztrángot a mandulás-petrezselymes keverékben megforgatjuk, a panírt egy kicsit rányomkodjuk.
- A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A pisztrángot a forró vajban oldalanként 6 percig sütjük. A hagymás körtével tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 12 p
Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet. Az elején egy kicsit idegenkedtem, de aztán csak rászántam magam, és elkészítettem. Finom lett!