r
Nosalty Logó

Mandulás pisztráng

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mandulás pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 730 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát 1 ek vajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a körtét, és további 2 percig sütjük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösáfonyát és ½ ek citromlevet, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A pisztrángot a maradék citromlével meglocsoljuk, és mézzel megkenjük. A mandulát elkeverjük a petrezselyemmel.
  4. A pisztrángot a mandulás-petrezselymes keverékben megforgatjuk, a panírt egy kicsit rányomkodjuk.
  5. A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A pisztrángot a forró vajban oldalanként 6 percig sütjük. A hagymás körtével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9908
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Az elején egy kicsit idegenkedtem, de aztán csak rászántam magam, és elkészítettem. Finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek