r
Nosalty Logó

Sütőben sült pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Sütőben sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6197 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 391 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1705 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.
  2. Mindkét pisztráng belsejébe teszünk egy-egy karika citromot, kaprot, egy-egy ujjbegynyi vajat meglocsoljuk a frissen facsart citromlével ráteszünk 1-2 citrom szeletet.
  3. Olívaolajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is meglocsoljuk, megrakjuk aszalt paradicsommal, citrommal, meghintjük kaporral és forró sütőbe tesszük. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 2558
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült pisztráng
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...