Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával

Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával
Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazság szerint ezt a receptet egy külföldi csatornán láttam, természetesen sok olyan hozzávalóval, amit Magyarországon nem olyan egyszerű megszerezni, így picit leegyszerűsítettem, de a lényeg az megmaradt! Fasírtot még ilyen finomat nem ettem, a pisztácia nagyon kell bele! Végül is az egész olyan, amit az ember már számtalanszor csinált (fasírt sült krumplival), és nem gondoltam volna, hogy egy kis plusszal mennyire fel lehet dobni!

hozzávalók / 8 adag

A vagdalthoz

A körethez

A díszítéshez

ajánlat

Ha vendéget vár az ember, egy könnyű kis desszert mellett ideális vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fasírt: A pisztáciát durvára vágjuk, a kenyeret tejben megáztatjuk, a szalonnát felaprítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint. Az összes hozzávalót jól gyúrjuk össze.
  2. Helyezzük zsírral kikent tepsibe, formázzuk kedvünk szerint, majd egy tojással és kevés zsírral kenjük meg.
  3. Előmelegített sütőben sütjük úgy 180 fokon.
  4. Köret: A burgonyát alaposan megmossuk, és egészben héjastul, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd nagyobb kockákra vágjuk.
  5. Megfűszerezzük, és olajon aranybarnára sütjük.
  6. Tálalás: Egy halom burgonya mellé helyezünk két vékonyabb szelet fasírtot, majd a tetejére teszünk 2 db paprikát. A tányér szélét a retkekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 535
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna22

Mióta szakács: 2013.03.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pisztáciás vagdalt, fűszeres vagdalt pisztáciával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
darált sertéshús 1 kg
pisztácia 30 dkg
kenyér 2 szelet
tej 1 dl
füstölt szalonna 20 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
mustár 2 ek
sertészsír 2 ek
újkrumpli 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
jégcsapretek 1 db
ecetes almapaprika 2 db