Pisztáciás vagdalt pirított újburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
38g pisztácia215 kcal
-
13g kenyér34 kcal
-
13g tej7 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
A körethez
-
63g újkrumpli39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
9 kcal
A díszítéshez
-
46g jégcsapretek4 kcal
-
2 kcal
Összesen
755
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
300g pisztácia1716 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
A körethez
-
500g újkrumpli308 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
71 kcal
A díszítéshez
-
370g jégcsapretek34 kcal
-
160g ecetes almapaprika18 kcal
Összesen
6030
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
A vagdalthoz
-
34.4g darált sertéshús63 kcal
-
10.3g pisztácia59 kcal
-
3.4g kenyér9 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
6.9g füstölt szalonna45 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
1g sertészsír9 kcal
A körethez
-
17.2g újkrumpli11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
A díszítéshez
-
12.7g jégcsapretek1 kcal
-
5.5g ecetes almapaprika1 kcal
Összesen
207
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
755
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.1 g
Zsír
-
Összesen 438 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 1199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8066.1 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 709 mg
-
Foszfor 4377 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.7 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1415.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 492 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4071 micro
Összesen
6030
Kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
207
Kcal
Hozzávalók
A vagdalthoz
-
1 kg darált sertéshús
-
30 dkg pisztácia
-
2 szelet kenyér
-
20 dkg füstölt szalonna
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
2 ek mustár
A körethez
-
50 dkg újkrumpli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
-
1 db jégcsapretek
-
2 db ecetes almapaprika
Elkészítés
A vagdalthoz
- Fasírt: A pisztáciát durvára vágjuk, a kenyeret tejben megáztatjuk, a szalonnát felaprítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint. Az összes hozzávalót jólgyúrjuk össze.
- Helyezzük zsírral kikenttepsibe, formázzuk kedvünk szerint, majd egy tojással és kevés zsírral kenjük meg.
- Előmelegített sütőben sütjük úgy 180 fokon.
- Köret: A burgonyát alaposan megmossuk, és egészben héjastul, sós vízben megfőzzük. Hagyjuk picit hűlni, majd nagyobb kockákra vágjuk.
- Megfűszerezzük, és olajon aranybarnára sütjük.
- Tálalás: Egy halom burgonya mellé helyezünk két vékonyabb szelet fasírtot, majd a tetejére teszünk 2 db paprikát. A tányér szélét a retkekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20×6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 582
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Ajánló
Ha vendéget vár az ember, egy könnyű kis desszert mellett ideális vacsora!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:

NS
17525 recept
Igazság szerint ezt a receptet egy külföldi csatornán láttam, természetesen sok olyan hozzávalóval, amit Magyarországon nem olyan egyszerű megszerezni, így picit leegyszerűsítettem, de a lényeg az megmaradt! Fasírtot még ilyen finomat nem ettem, a pisztácia nagyon kell bele! Végül is az egész olyan, amit az ember már számtalanszor csinált (fasírt sült krumplival), és nem gondoltam volna, hogy egy kis plusszal mennyire fel lehet dobni!
Hozzászólások