Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepperonis zöldséges penne

Pepperonis zöldséges penne
Pepperonis zöldséges penne
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús nélküli zöldséges ragut szerettem volna elkészíteni penne tésztával, és az általunk szeretett krémfehérsajttal.

Azért ragu és nem szósz az elnevezésem, mert nincs hosszú leve, se paradicsomból, se tejszínből, ami szószos rész adódik, azt meg szépen a tészta magába is szívja, ennyi szaftosság elég, több nem kell. Most ez volt a cél.

A családnak ízlett az ebéd július utolsó napján.

Szerencsére a hozzávalók nagy része mind a kertünkben termett, innen jött az ötlet.:-O

hozzávalók / 5 adag

A zöldséges raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Előtte egy könnyű leves, a ragus tésztához idény szerinti kedvelt szörp, aki szereti finom bor, ásványvíz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsazsíron a finomra felkarikázott pórét és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a tisztított és felkarikázott sárgarépát, a meghámozott negyedelt paradicsomokat, a vékonyan felkarikázott zöldpaprikát, a vékonyan felkarikázott pepperoni paprikát, a zöldborsót, beletesszük a fűszereket: sót és a borsot, a zöldfűszereket: kakukkfüvet, oregánót, zellerzöldet, petrezselyemzöldet, és fedő alatt főzzük, 160 fokon kb. 40 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, és ha kész, beleteszünk 6-8 dkg vajat, elkeverjük óvatosan, melegen tartjuk. (Se vizet, se zöldség alaplét nem teszünk alá, mivel a főzés során a zöldségek kellő mennyiségű levet engednek.)
  3. Sós, ha szükséges, kicsit olajos vízben előírás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük, és a zöldséges raguval tálaljuk, keverjük össze óvatosan.
  4. Tálaláskor a krémfehérsajt darabokkal megszórva kínáljuk.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 195
elküldve: 3
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Zöldfűszeres-zöldséges ragu pennével, zöldséges penne, tészta zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1115
kacsazsír 2 ek
zöldborsó 25 dkg
pepperoni 5 db
tv paprika 12 db
paradicsom 6 db
póréhagyma 1 db
sárgarépa 5 közepes db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 8 szál
oregánó 4 szál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
vaj 8 dkg
penne 700 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
krémsajt 500 g
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
pepperoni 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint