r
Nosalty Logó

Csicseriborsós zöldségragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Tátika56
Csicseriborsós zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    3320 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5907.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    2676 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1739 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    321 micro
  • β-karotin
    16600 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    7816 micro
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    764 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    213 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lassú tűzön főzzük meg a paradicsomot, a csicseriborsót, a vöröshagymát és a fokhagymát. Keverjük össze a brokkolival és a piros kaliforniai paprikával.
  2. Sózzuk meg, majd adjuk hozzá az oreganot, az őrölt borsot, a paprikát és kevés (kb. fél) csésze vizet. (Ha konzerv, darabolt paradicsomot és fagyasztott brokkolit használunk, arra figyelni kell, hogy a paradicsomkonzerv alapból leveses, na meg a fagyasztott brokkoli is levet enged, ezért inkább először kevesebb vizet tegyünk hozzá, s pótoljuk, ha szükséges.)
  3. Közepes hőmérsékleten főzzük mindaddig, amíg a folyadék mennyisége a felére csökken, ez kb. 20 perc. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott édesburgonyát (vagy csicsókát), a zöldborsót, a szeletekre vágott olajbogyót. Ezekkel a hozzávalókkal főzzük tovább, még legalább 10 percig. Aki a csípős ízek kedvelője, tehet bele apróra vágott chili paprikát.
  4. Ha a ragu elkészült, a penne tésztát (én mindig teljes kiőrlésű tésztát használok) a szokásos módon kifőzzük, majd meghintjük - ha van, friss, apróra vágott bazsalikommal, ha nincs, a szárított is tökéletesen megfelel.
  5. Ízlésünknek megfelelően, a ragu és a kifőzött tészta összekeverhető (ily módon, ha netán egyszeri étkezésre nem fogyna el, a melegítés könnyebb), viszont én a tésztát mindig külön tálalom, raguból mindenki annyit fogyaszt, amennyit szeretne.
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Csicseriborsós zöldségragu
Tátika56 3 recept

gazán nagyon finom, könnyű, laktató, ám egészséges, és nem utolsó sorban zsiradékmentes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?