r
Nosalty Logó

Spárgás-krémsajtos tészta

Nosalty
Spárgás-krémsajtos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

684
Kalória
25.5g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
116.6g
Víz
67.3g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6803 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    466.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    4630 micro
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2147 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A spárgák fás, alsó részét letörjük, a szép zsenge szálakat pedig megmossuk, megszárítjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. A végeket se dobjuk ki, remek alaplevet főzhetünk belőle.
  2. A spárgát meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd alaposan átforgatjuk. 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit pihenni, majd vágjuk le a spárgák tetejét.
  3. Amíg sül a spárga, kevés vajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. Fűszerezzük ízlés szerint és sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a kedvenc aprótésztánkat (mi most makarónit használtunk), átforgatjuk, majd felöntjük alaplével. Lefedve, időnként meg-megkeverve fogkeményre, azaz al dentére főzzük a tésztát, ez kb. 10-12 percet vesz igénybe, valamivel tovább tart így megpuhulnia, mint főzővízben.
  5. A pihentetett spárgák szárait ekkor késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk az Arla krémsajtot, a parmezánt és ízlés szerint bazsalikomot, majd az egészet nagyon krémesre, és amennyire lehet egyneműre turmixoljuk.
  6. A spárgás-krémsajtos szószt ezután az al dente tésztához öntjük és elkeverjük. Így főzzük további 2-3 percig, amíg a tészta tökéletesre puhul, ekkor hozzáforgatjuk a felaprított szárított paradicsomot és a spárgacsúcsokat (párat a tálaláshoz érdemes félretenni).
  7. A tésztát tálaljuk azon melegében, a tetejükre tetszés szerint helyezzünk burrátát és meglocsolhatjuk olívaolajjal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az idei spárgaszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a könnyed, ám álomkrémes spárgás tészta. A selymes krémességről jó adag krémsajt, míg az ízekről a frissen sütött spárga és a friss bazsalikom gondoskodnak, ráadásul az egész készen van háromnegyed óra alatt!

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek