r
Nosalty Logó

Spárgás-krémsajtos tészta

Nosalty
Spárgás-krémsajtos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

684
Kalória
25.5g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
116.6g
Víz
67.3g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6803 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    466.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    4630 micro
Összesen 2733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2147 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A spárgák fás, alsó részét letörjük, a szép zsenge szálakat pedig megmossuk, megszárítjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. A végeket se dobjuk ki, remek alaplevet főzhetünk belőle.
  2. A spárgát meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd alaposan átforgatjuk. 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit pihenni, majd vágjuk le a spárgák tetejét.
  3. Amíg sül a spárga, kevés vajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. Fűszerezzük ízlés szerint és sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a kedvenc aprótésztánkat (mi most makarónit használtunk), átforgatjuk, majd felöntjük alaplével. Lefedve, időnként meg-megkeverve fogkeményre, azaz al dentére főzzük a tésztát, ez kb. 10-12 percet vesz igénybe, valamivel tovább tart így megpuhulnia, mint főzővízben.
  5. A pihentetett spárgák szárait ekkor késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk az Arla krémsajtot, a parmezánt és ízlés szerint bazsalikomot, majd az egészet nagyon krémesre, és amennyire lehet egyneműre turmixoljuk.
  6. A spárgás-krémsajtos szószt ezután az al dente tésztához öntjük és elkeverjük. Így főzzük további 2-3 percig, amíg a tészta tökéletesre puhul, ekkor hozzáforgatjuk a felaprított szárított paradicsomot és a spárgacsúcsokat (párat a tálaláshoz érdemes félretenni).
  7. A tésztát tálaljuk azon melegében, a tetejükre tetszés szerint helyezzünk burrátát és meglocsolhatjuk olívaolajjal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az idei spárgaszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a könnyed, ám álomkrémes spárgás tészta. A selymes krémességről jó adag krémsajt, míg az ízekről a frissen sütött spárga és a friss bazsalikom gondoskodnak, ráadásul az egész készen van háromnegyed óra alatt!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek