Nosalty Logó

Egyedényes zöldséges spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Egyedényes zöldséges spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 470 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 470 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5956.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2240 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2018.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9892 micro
Összesen 2828 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukkfű ágakat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel 12 deciliter vízzel, ekkor mehet az egész a tűzhelyre.
  2. Miután a víz felforrt, közepes lángon, fedő nélkül pároljuk, míg a tészta meg nem fő és a víz egy kissé elpárolgott róla, ez kb. 8-10 percet vesz igénybe. Közben folyamatosan és óvatosan mozgassuk át a tésztát, nehogy összeragadjon. Már ekkor is elég krémes, szószos lesz a tészta főzővizétől.
  3. Keverjük hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 581
  • Össznézettség: 256128
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 24.

Ajánló

Aki éppen diétázik, ne tejszínnel, hanem sovány tejjel krémesítse, gazdagítsa a végén a tésztát. Amennyiben növésben lévő gyerkőcöknek készítjük, ne hezitáljunk beleönteni a valódi, 30-35%-os habtejszínt, - nem főzőtejszínt – ugyanis ettől lesz tökéletes ez a fogás!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy eszméletlenül jó kis recept hétköznapokra, húsz perc alatt elkészül, és csak egy edényt kell elmosogatnunk utána! A zöldségek évszaktól és kedvtől függően cserélhetőek. Ha olyan alapanyagot választunk, amelyiknek kissé hosszabb a főzési ideje, akkor azt korábban tegyük fel főni, és csak utána jöjjön a tészta. Itt nézhetitek meg az eredeti receptet.

Hozzászólások

Hellishgirly

Szia! Bocsi én csak azt szeretném kérdezni,hogy biztos hogy habtejszín,nem f?z? tejszín? Köszi amúgy nagyon jól néz ki!

Gréti

Persze, habtejszín! Régen nem volt külön f?z?tejszín csak tejszín, ami most a habtejszín. Amióta kitalálták a f?z?tejszínt, ami kb. növényi zsiradékkal dúsított tej, azóta hívják különböz? képpen ?ket. Szóval, használj mindenhez habtejszínt (igazi tejszínt), ahogy nagyanyáink is tették! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Köszönet ezért a klassz receptért! Én is szoktam ehhez hasonlót f?zni, (bacon, lilahagyma, fokhagyma, cukkini, tejszín), de ez a változat is nagyon tetszik! Mindenképpen ki fogom próbálni, de nemrég tönkrement a csodás edényem, amiben egy ekkora adagot meg lehet f?zni. Elárulnád, kérlek, hogy ez a szépséges edény öntöttvas-e, vagy teflon? Pontosan ilyet keresek, de sehol sem találtam eddig megfelel?t, ezen viszont látszik, hogy jó min?ség?! Kérlek, segíts! Tudom, hogy nem lehet reklámozni, ezért (ha teheted) válaszolj a pgabi13@gmail.com-ra. El?re is köszönöm szépen, további szép hétvégét kívánok:o))

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Én legközelebb kétszer ennyi gombát, és valami füstölt sonkát is teszek bele. Tejszínb?l tényleg a zsírosabb kell.

Gréti

Kedves Zorka! Örülök, hogy ízlett a tészta. A füstölt sonkát érdemes el?tte megpirítani, szerintem és ha már homár, tényleg a jó vastag tejszín menjen bele! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Mosolyogtam a recepten, mert most csináltam káposztás tésztát hasonlóan, lepirítottam a káposztát nem sokáig és rászórtam a nyers tésztát, kis víz alá, fed?vel kb. 10 percig pároltam, néha alánéztem kell e víz, kevergetés és kész! Nem állt össze finom pörg?s tésztát kaptam. Csak 1 nagy serpeny? (vas) kellett hozzá. Üdv.: Ildikó

Gréti

Szia! Tudod, hányszor álmodozom káposztás tésztáról?! Sajnos a gyerekeim nem szeretik, így szinte sohasem csinálok...de most a hozzászólásod után biztosan készítek egy adagot a héten!!! Köszi! ...na, és pont úgy egy edényben teszem majd, ahogy írtad! Jó ötlet, hiszen ez is zöldséges tészta! Üdv, Gréti

bertapiri

Az eredeti receptben van két gerezd fokhagyma is, ez véletlenül maradt le a hozzávalók közül, vagy e-nélkül készítetted?

Gréti

Direkt maradt ki bel?le, sajnos több családtagomnak van gondja a fokhagyma emésztésével kapcsolatban, ezért én legtöbbször a nélkül f?zök..., de te nyugodtan tegyél bele, biztosan nagyon szuper ízt ad neki! üdv, G

knekató

Én némileg továbbgondoltam ezt a receptet, és a következ?képpen készítettem. Zsiradékon pirítok hagymát, majd átpirítom, dinsztelek rajta egy apróra vágott csirke mellett, erre jön a tetszés szerinti zöldségféle, most ép borsó és bébirépa, f?szerek. Egy negyed órát együtt párolom, majd mehet rá a tészta, víz, és innent?l a recepttel megegyez?en csináltam én is mindent. Ez a recept nagyon jó, és tetszés szerint variálható.

Gréti

Igen, ez egy alaprecept, ami teljesen variálható, mindenféle igényre átalakítható, ahogy leírtad, úgy is nagyszer?! Köszi a hozzászólást! üdv, Gréti

Éva1955

Gréti! Tényleg 10 dkg parmezán kell hozzá???

Gréti

Szia Éva! Természetesen kevesebb is elég, de 5 dkg-nál mindenképpen többet tegyél bele, hogy jól érezhet? legyen az íze. Én általában a felét a szószba reszelem, másik felét tálaláskor a tészta tetejére szórom. Így kívül-belül sajtos lesz. Imádjuk a sajtos, parmezános ételeket! Üdv, Gréti

Ancsocska

Jelentem megf?ztem, ez a mai ebéd :) Néhány dolgon változtattam (nem is én lennék, ha nem..) - pirítottam kis bacon-t, arra szórtam-öntöttem rá mindent - nem kaptam parmezánt, így 2 dl tejszínt tettem rá és tálaláskor füstölt sajtot - tettem bele fokhagymát - valahogy nem szívta fel teljesen a vizet mint a videóban, maradt alatta majdnem egy centinyi víz, de a tejszínnel elkevertem egy kis lisztet, így bes?rítette és szaftosabb lett A recept nagyon jó (én mondjuk f?szeresebbre csinálnám), az ötlet meg fantasztikus! Köszi :)

Gréti

Szia! Szuper kis változat lett! Igen, ez egy alaprecept, amit mindenki saját fantáziája, ízlése szerint b?víthet, alakíthat. Üdv, Gréti

tjulia

Üdv! Tejfehérje allergiás vagyok, így rizs habtejszínnel készítettem és sajt nélkül. Nagyon finom, krémes lett így is! Aki hasonló cip?ben jár, bátran ajánlom.

Gréti

Szia! Igen, bármilyen növényi (rizs, zab, szója, stb) tejszínnel, s?t tejjel is elkészíthet?. Maximum kicsit korábban kell hozzáönteni, hogy bes?r?södjön. De a tészta a f?zés során, szerintem így is, úgy is elvégzi a feladatát. Köszi, hogy megírtad ezt, és segítesz másoknak. Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Szia! 14 vagyok és még nem vagyok nagyon jártas a f?zésben, de kipróbáltam a receptet és még nekem is egyszer? volt elkészíteni :) (Kicsit sós lett, de abba majd belejövök ha többet f?zök.)

Gréti

Szia, a múltkor válaszoltam erre a hozzászólásodra, de most látom, hogy nem jelenik meg itt az oldalon, úgyhogy még egyszer megteszem: nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen fiatalon nekiálltál és sikeresen lef?ztél egy ételt! Hajrá, jöjjön a folytatás! üdv, G

hedi1

Remek recept, gyors, ízlés szerint variálható és egyszerü elkészíteni. Köszönet érte. Az enyém vokban készült, farfalle tésztával. Kevés olajat, szárított paradicsomot és reszelt citromhéjat is tettem bele. Többféle zöldfüszert és só helyett zöldseglevesport.

Gréti

Igen, rájöttél a dolog lényegére, hogy úgy csinálhatod, variálhatod, ahogy neked a legmegfelel?bb. Te is szuperül a saját szád ízére formáltad, gratula!

pulicka

köszönöm a receptet!!!Nagyon fimom!

Gréti

Ugye? Egyszer? és nagyszer?. Egészségetekre! üdv, Gréti

atarkoi

Sziasztok! Nektek nem lett edes a habtejszintol? Mert nekem nagyon edes lett :( A recept kivalo, de legkozelebb sima tejszinnel, vagy joghurttal keszitem... baar igy is mindenkinek izlett, de azert furi volt, na! :)

SViki83

A habtejszínt?l nem lehet édes, mert az nem cukrozott, teljesen semleges íze van. A cukrászhab az édes, de az nem habtejszín.

Cimpaci

A habtejszín az sima natúr tejszín, csak magasabb a zsírtartalma, semmiféle cukrot nem tartalmaz. Amit te használtál az valami cukrozott m?tejszín (talán Hulala?) lehetett szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek