Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite édesburgonyával

Pásztorpite édesburgonyával
Pásztorpite édesburgonyával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy püréhez édesburgonyát használok, és sajtot is teszek bele. Próbáljátok ki, megéri!

hozzávalók / 4 adag

Ragu

Püre

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos ragu

  1. A raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük, majd a felaprított répával és zellerszárral is.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, alaposan lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és a konzervet is. Felöntjük alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, worcestershire szósszal, kakukkfűvel, rozmaringgal és babérlevéllel.
  3. Alaposan összekeverjük, majd 20 percig fedő alatt főzzük, majd a végén a zöldborsó is belekerülhet. Ez idő alatt elkészítjük a pürét.

Krumplipüré

  1. A püréhez az édesburgonyát héjában megfőzzünk. A sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  2. A langyosra hűlt burgonyát a tejjel összeturmixoljuk, és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A mozzarellát apróra vágjuk, és a felét belekeverjük.

Összeállítás

  1. Egy tűzállóedény aljára halmozzuk a ragut, és elegyengetjük, majd erre jön a püré, és a maradék mozzarellával megszórjuk. Sütőben 15-20 percig sütjük az utolsó pár percet grill fokozaton, hogy a sajt rásüljön.
  2. Melegen tálaljuk egy kis friss petrezselyemmel megszórva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 213
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
34 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplipaplan alatt sült ragu

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bumbi82
bumbi82 Thu, 2018-10-04 22:58

Megcsináltam, bitang lett, halálra ettük magunkat. Jó recept, nem kellett rajta változtatni semmit.

515
olívaolaj 1 ek
darált marhahús 500 g
zöldborsó 200 g
sárgarépa 2 db
halványító zeller 3 közepes szár
paradicsom 1 nagy db
konzerv paradicsom 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 2 teáskanál
rozmaring 2 teáskanál
babérlevél 3 db
alaplé 2 dl
worcestershire-szósz 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édesburgonya 3 db
kókusztej 1 dl
mozzarella 12 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi