r
Nosalty Logó

Pásztorpite édesburgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Pásztorpite édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összeállítás

Összesen 514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összeállítás

Összesen 2044 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsos ragu

Krumplipüré

Összeállítás

Összesen 84 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1301 micro
  • β-karotin
    11871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2531 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 514 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4381 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    5202 micro
  • β-karotin
    47484 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10123 micro
  • Lut-zea
    6026 micro
Összesen 2044 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Húsos ragu

Krumplipüré

Összeállítás

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük, majd a felaprított répával és zellerszárral is.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, alaposan lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és a konzervet is. Felöntjük alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, worcestershire szósszal, kakukkfűvel, rozmaringgal és babérlevéllel.
  3. Alaposan összekeverjük, majd 20 percig fedő alatt főzzük, majd a végén a zöldborsó is belekerülhet. Ez idő alatt elkészítjük a pürét.

Krumplipüré

  1. A püréhez az édesburgonyát héjában megfőzzünk. A sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  2. A langyosra hűlt burgonyát a tejjel összeturmixoljuk, és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A mozzarellát apróra vágjuk, és a felét belekeverjük.

Összeállítás

  1. Egy tűzállóedény aljára halmozzuk a ragut, és elegyengetjük, majd erre jön a püré, és a maradék mozzarellával megszórjuk. Sütőben 15-20 percig sütjük az utolsó pár percet grill fokozaton, hogy a sajt rásüljön.
  2. Melegen tálaljuk egy kis friss petrezselyemmel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 472
  • Tegnapi nézettség: 51
  • 7 napos nézettség: 278
  • Össznézettség: 48293
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pásztorpite édesburgonyával
Gerzsenyi Flóra 228 recept

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy püréhez édesburgonyát használok, és sajtot is teszek bele. Próbáljátok ki, megéri!

Hozzávalók

Húsos ragu

Krumplipüré

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?