Pásztorpite édesburgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Húsos ragu
-
2g olívaolaj18 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
4 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
-
135g édesburgonya84 kcal
-
25g kókusztej49 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
514
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Húsos ragu
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
-
540g édesburgonya334 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
120g mozzarella359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2044
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Húsos ragu
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
20.4g darált marhahús29 kcal
-
8.2g zöldborsó7 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
4.9g halványító zeller1 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
8.2g konzerv paradicsom1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8.2g alaplé1 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Krumplipüré
-
22.1g édesburgonya14 kcal
-
4.1g kókusztej8 kcal
-
4.9g mozzarella15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
84
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1538.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 408.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1301 micro
-
β-karotin 11871 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2531 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
514
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 160.2 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6153.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 2175 mg
-
Nátrium 2248 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1632.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4381 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 5202 micro
-
β-karotin 47484 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10123 micro
-
Lut-zea 6026 micro
Összesen
2044
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 1940 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 414 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
84
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Húsos ragu
-
1 ek olívaolaj
-
500 g darált marhahús
-
200 g zöldborsó
-
2 db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 nagy db paradicsom
-
200 g konzerv paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál kakukkfű
-
2 teáskanál rozmaring
-
3 db babérlevél
-
2 dl alaplé
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Krumplipüré
-
3 db édesburgonya
-
12 dkg mozzarella
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés
Húsos ragu
- A raguhoz a hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük, majd a felaprított répával és zellerszárral is.
- Hozzáadjuk a darált húst, alaposan lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és a konzervet is. Felöntjük alaplével, fűszerezzük sóval, borssal, worcestershire szósszal, kakukkfűvel, rozmaringgal és babérlevéllel.
- Alaposan összekeverjük, majd 20 percig fedő alatt főzzük, majd a végén a zöldborsó is belekerülhet. Ez idő alatt elkészítjük a pürét.
Krumplipüré
- A püréhez az édesburgonyát héjában megfőzzünk. A sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
- A langyosra hűlt burgonyát a tejjel összeturmixoljuk, és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A mozzarellát apróra vágjuk, és a felét belekeverjük.
- Összeállítás: egy tűzállóedény aljára halmozzuk a ragut, és elegyengetjük, majd erre jön a püré, és a maradék mozzarellával megszórjuk. Sütőben 15-20 percig sütjük az utolsó pár percet grill fokozaton, hogy a sajt rásüljön.
- Melegen tálaljuk egy kis friss petrezselyemmel megszórva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 535
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 68496
- Feltöltés dátuma: 2018. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
419 recept
Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje megpirul, az összhatás tökéletes, annyi kis csavarral, hogy püréhez édesburgonyát használok, és sajtot is teszek bele. Próbáljátok ki, megéri!