Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hasselback burgonya ahogy GastroHobbi készíti

Hasselback burgonya ahogy GastroHobbi készíti
Hasselback burgonya ahogy GastroHobbi készíti
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőben sült burgonya egy újabb változata!

Készíthetjük önálló ételként vagy köretnek, a lényeg, hogy készítsük, mert nagyon finom! :)

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, kb. 2 mm távolságra bevagdossuk, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.
  2. Egy kis tálban összekeverjük a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a burgonyákat, meglocsoljuk az olajos öntettel, majd rátesszük a vajszeleteket, és 220 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Sütés közben néhányszor kivesszük, és meglocsoljuk a tepsiben lévő zsiradékkel.
  3. Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 827
elküldve: 9
receptkönyvben: 460
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos fokhagymás burgonya, burgonya sajttal és fokhagymával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tzitzka
Tzitzka Tue, 2014-09-09 11:04

Kipróbáltuk, nagyon finom lett, felvettük az étlapra :)

GastroHobbi
GastroHobbi / GastroHobbi Tue, 2014-09-02 07:29

Azért ìrtam 1 db burgonyàhoz szükséges hozzàvalókat hogy egyszerü legyen felszorozni az alapanyagok mennyiségét annak megfelelöen, hogy ki hàny burgonyàt szeretne készìteni!
Úgy gondoltam ez egyértelmü, de ezek szerint mégsem! :)

776
burgonya 1 db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
2 csipet
parmezán sajt 2 dkg
vaj 2 dkg
sajt 10 dkg