Nosalty Logó

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2644 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2844.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8533.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    3239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.)
  2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, vagy kézi szeletelőn vékonyra leszeleteljük.
  3. Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük,hozzányomjuk a fokhagymát. Reszelünk rá szerecsendiót, beletesszük a babérlevelet, elcsipegetjük apró darabkákra aszardellafilét, lehúzzuk a száráról a kakukkfű levélkéit, és azt is hozzáadjuk.
  4. Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jólösszeforgatjuk.
  5. Ezutánráöntjük a tejszínt,kb az 1/3-át a parmezánnak, és egy kanállal alaposan átkeverjük.
  6. A tűzhelyre,nagy lángra tesszük(nem a sütőbe!), és öntünk hozzá még200 ml forrásban lévővizet. Hagyjuk, hogy felforrjon, lefedjük szorosan alufóliával, és időnként óvatosan megkeverve előfőzzük kb. 5-6 perc alatt.
  7. Ezalatt bemelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  8. Levesszük a fóliát a tepsiről, megszórjuk jó vastagon a maradék parmezánnal.
  9. Betesszük a sütőbe és kb. 15 perc alattaranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 152229
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy újabb Jamie Oliver recept. A 30 perces kaják közt van, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Igaz én nem rohantam vele, mint Ő a műsorban, de szerintem benne voltam én is még 30 percben. :-)) Jó idő egy tepsis krumplihoz, nem? Egyszerűen remek ez a recept! Annyira finomak az ízek így együtt, a lilahagyma, a babér finom ízével a tejszínes-parmezános krémben, a puha krumpli a ropogósra sült sajtos tetejével, és még hozzá egy kis fokhagymás - kakukkfüves aroma a szerecsendió utánozhatatlan illatával....  Nagynak tűnik a tepsi méret, de olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott kettőnknek egyszerre az egész. Még jó, hogy mellesleg volt egy kis sült csirkecomb is  :-)))

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta, köszönöm.:-o

Törölt felhasználó

Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen elkészíthessék! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!

Virágh Bea

Ez tuti nagyon finom. És gyönyör? is. Holnap lesz a napja! Köszönöm

Holc Krisztina

Ma kipróbálom :)

Törölt felhasználó

De jó kis recept!! Kipróbálom!!

Gabys

Jelentem kedves Hölgyem, nagyon fincsi volt a krumpli. A halacskákat kihagytam, mert a csirkéhez nem passzolt:) Megdicsértek, egy csipetet átadok bel?le:) Szép hétvégét! Üdv:) G

Audrey

Kedves Vicikó! Láttam pont azt az adást amikor ezt készítette, Jamie:) tetszett akkor is, de megfeledkeztem róla. Ma szerettem volna valami különlegesebb köretet készíteni és akkor bukkantam a receptedre. Szardellát én is kihagytam és mivel csak rozmaringom volt itthon, azt használtam kakukkf? és babérlevél helyett, de nem rontott rajta, s?t! Nem bántam meg, hogy ezt választotam, nagyon szép és finom is lett. :) Köszönöm a receptet, szépen követhet?!!! Biztos, hogy fogom még készteni különlegesebb alkalmakkor, legközelebb kipróbálom kakukkf?vel is. :) Köszönöm, Adrienn

Cica1967

Gratula a recepthez! Nagyon fincs, remek egytal etel szardelleval, nelkule meg extra koret!

Hoborc

Nagyon finom és illatos étel! Ma elkészítettem ebédre, szardella helyett tonhallal, isteni lett. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon ízlett, biztosan elkészítem még! Igaz, férjem nem szereti a halat, így legközelebb baconnel!

Vicikó

Örülök, hogy ízlett! Baconnel is biztos finom lesz!:) Üdv:-) Vici

Peszter1

Ez az étel borzasztó. Sajnálom, hogy ezt kell irnom. Szeretjük a halat, ám az egész étel tul zsiros plusz émelyit? a haltól plusz nem érezni benne a füszereket. Ha egyáltalán kell bele hal, a tonhal kevésbé lenne mellbever?. A választás az én hibám, a kép volt csalogató - ráadásul a villámgyorstól messze van. Sorry

Vicikó

Csak azért válaszolok erre a nekem nem tetsz? hozzászólásra, mert ugyan nem kell Jamie Oliver-t megvédenem - nem szorul rá -, de ez a recept NEM BORZASZTÓ! S?T! Azért mert valaki nem azt teszi bele, amit a recept ír, és utána borzasztó ételt kap, azt sajnálom, nem tudok vele mit kezdeni. A 5-6 db szardellafilé, amit írtam, azt most a pontosság kedvéért lemértem, 20 g! Ez 2, azaz kett? dkg! El sem tudom képzelni, hogy 1 kg krumplihoz ezt a mennyiséget hozzátéve, émelyít? tudjon lenni?! Valószín?sítem, hogy nem ez került bele, ha tudja az illet?, hogy ez mi egyáltalán!? Az ízét sem lehet érezni tulajdonképpen a kész ételben! A többi f?szer ízének elnyomásáról meg inkább ne is beszéljünk. Tonhalat meg más ételbe használjunk, ebbe egyáltalán ne!!! A zsírosságot is hagyom inkább...! A SZARDELLA FILÉ NEM AZONOS A KONZERVDOBOZOS OLAJOS SZARDÍNIÁVAL! A szardellafilé nagyon vékony, ER?SEN SÓS íz? halszeletek, amik üvegben, - kb 6-8 cm magas, esetleg konzervdobozban - jó min?ség? olivaolajban van eltéve.

kotipityu

Szerintem ez lenne az anchovy. Otthon is kell legyen. Nem azonos. de sima szardina is megteszi, pont tegnap foztem ilyet paradicsommal, spagettivel és nagyon...azért volt benne anchovy is...

Törölt felhasználó

a nem tetszo hozzaszolasok is neha jok, mert en is a konzervdobozos halra godnoltam, de a velemenyek elolvasasa utan en is elkeszitettem az etelt. Nagyon finom, koszi a feltoltest.

Peszter1

Megsért?dtél és vaktában vádaskodsz. Biztos nagyon fiatal vagy. Egy recept nem Te vagy személyesen és ha valakinek nem jön be, az nem Téged min?sit. Izlések és pofonok..... Nem véletlen, hogy mások is vagy kihagyták eleve a halat, vagy legközelebb baconnal készitik.

Ilihu

Kedves Peszter1! Én már nem vagyok fiatal, és Vicikó válasza nem vádaskodás volt, hanem tanácsadás. A pár szardella filé nem mint hal szerepel Jamie f?ztjeiben, hanem ízesít?ként. Sajnos, elég drága, ezért én is sokszor kihagyom és csak sót használok.

lilienbirsalma

Szia! Én megcsináltam párszor, igaz módosítottam mert a férjem véletlen tonhalat hozott és már csak póréval készítem és sima sajttal és rizstejszínnel és pici tejföllel :) Nagyon köszi a receptet. Lehet variálni. Üdv, Anett

Ilihu

Kedves Vicikó! Ismét telitalálat!! Most csinálom, medvehagyma, póréhagyma, füstöltsajt (parmezánt nem kaptam). Csodás illatok szállnak. Köszönöm, hogy eszembe juttattad. Ili

Éva-Anyóca

Nem csak guszta, hanem nagyon finom is, készült már jó pár alkalommal, és még fog is, köszönöm Neked. :) Vicikó! szép nyár végi napokat kívánok! :) Jó sütés-f?zést! :) Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! De jó! Örülök, hogy ízlik!!:) Az id?r?l meg annyit, hogy szerintem vége is lett a nyárnak....csak úgy. Mondjuk nem bánom a nagy meleget, mert azt nem szeretem. De olyan fura is volt ez a nyár, ezzel a sok es?vel, meg mindennel.... Én is szép tanévkezdést kívánok Nektek... ! ;-) Puszi: Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.