Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
333g burgonya193 kcal
-
60g lilahagyma22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
67g parmezán sajt261 kcal
Összesen
881
Kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
42 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
Összesen
2644
Kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
57.3g burgonya33 kcal
-
10.3g lilahagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.1g szardella (konzerv)2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
11.5g parmezán sajt45 kcal
Összesen
151
Kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2844.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 704 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 335.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
881
Kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.6 g
Zsír
-
Összesen 177.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8533.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 2776 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2112 mg
-
Nátrium 3239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1261 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
2644
Kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
151
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1000 g burgonya
-
2 közepes fej lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
300 ml habtejszín
-
4 ek olívaolaj
-
1 szál kakukkfű
-
200 g parmezán sajt
Elkészítés
- A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.)
- A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, vagy kézi szeletelőn vékonyra leszeleteljük.
- Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük,hozzányomjuk a fokhagymát. Reszelünk rá szerecsendiót, beletesszük a babérlevelet, elcsipegetjük apró darabkákra aszardellafilét, lehúzzuk a száráról a kakukkfű levélkéit, és azt is hozzáadjuk.
- Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jólösszeforgatjuk.
- Ezutánráöntjük a tejszínt,kb az 1/3-át a parmezánnak, és egy kanállal alaposan átkeverjük.
- A tűzhelyre,nagy lángra tesszük(nem a sütőbe!), és öntünk hozzá még200 ml forrásban lévővizet. Hagyjuk, hogy felforrjon, lefedjük szorosan alufóliával, és időnként óvatosan megkeverve előfőzzük kb. 5-6 perc alatt.
- Ezalatt bemelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
- Levesszük a fóliát a tepsiről, megszórjuk jó vastagon a maradék parmezánnal.
- Betesszük a sütőbe és kb. 15 perc alattaranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1300
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 164899
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Vicikó
251 recept
Egy újabb Jamie Oliver recept. A 30 perces kaják közt van, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Igaz én nem rohantam vele, mint Ő a műsorban, de szerintem benne voltam én is még 30 percben. :-)) Jó idő egy tepsis krumplihoz, nem? Egyszerűen remek ez a recept! Annyira finomak az ízek így együtt, a lilahagyma, a babér finom ízével a tejszínes-parmezános krémben, a puha krumpli a ropogósra sült sajtos tetejével, és még hozzá egy kis fokhagymás - kakukkfüves aroma a szerecsendió utánozhatatlan illatával.... Nagynak tűnik a tepsi méret, de olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott kettőnknek egyszerre az egész. Még jó, hogy mellesleg volt egy kis sült csirkecomb is :-)))
Hozzászólások (19)
Guszta, köszönöm.:-o
Szia! Oszd meg a receptjeidet légyszi a http://mudizz.com oldalon is, hogy még többen elkészíthessék! Be tudsz lépni a Facebook, vagy a Google azonosítóddal, és csak be kell másolni az URL-t! Köszi!
Ez tuti nagyon finom. És gyönyör? is. Holnap lesz a napja! Köszönöm
Ma kipróbálom :)
De jó kis recept!! Kipróbálom!!
Jelentem kedves Hölgyem, nagyon fincsi volt a krumpli. A halacskákat kihagytam, mert a csirkéhez nem passzolt:) Megdicsértek, egy csipetet átadok bel?le:) Szép hétvégét! Üdv:) G
Kedves Vicikó! Láttam pont azt az adást amikor ezt készítette, Jamie:) tetszett akkor is, de megfeledkeztem róla. Ma szerettem volna valami különlegesebb köretet készíteni és akkor bukkantam a receptedre. Szardellát én is kihagytam és mivel csak rozmaringom volt itthon, azt használtam kakukkf? és babérlevél helyett, de nem rontott rajta, s?t! Nem bántam meg, hogy ezt választotam, nagyon szép és finom is lett. :) Köszönöm a receptet, szépen követhet?!!! Biztos, hogy fogom még készteni különlegesebb alkalmakkor, legközelebb kipróbálom kakukkf?vel is. :) Köszönöm, Adrienn
Gratula a recepthez! Nagyon fincs, remek egytal etel szardelleval, nelkule meg extra koret!
Nagyon finom és illatos étel! Ma elkészítettem ebédre, szardella helyett tonhallal, isteni lett. Köszi a receptet!
Nekem is nagyon ízlett, biztosan elkészítem még! Igaz, férjem nem szereti a halat, így legközelebb baconnel!
Örülök, hogy ízlett! Baconnel is biztos finom lesz!:) Üdv:-) Vici
Ez az étel borzasztó. Sajnálom, hogy ezt kell irnom. Szeretjük a halat, ám az egész étel tul zsiros plusz émelyit? a haltól plusz nem érezni benne a füszereket. Ha egyáltalán kell bele hal, a tonhal kevésbé lenne mellbever?. A választás az én hibám, a kép volt csalogató - ráadásul a villámgyorstól messze van. Sorry
Csak azért válaszolok erre a nekem nem tetsz? hozzászólásra, mert ugyan nem kell Jamie Oliver-t megvédenem - nem szorul rá -, de ez a recept NEM BORZASZTÓ! S?T! Azért mert valaki nem azt teszi bele, amit a recept ír, és utána borzasztó ételt kap, azt sajnálom, nem tudok vele mit kezdeni. A 5-6 db szardellafilé, amit írtam, azt most a pontosság kedvéért lemértem, 20 g! Ez 2, azaz kett? dkg! El sem tudom képzelni, hogy 1 kg krumplihoz ezt a mennyiséget hozzátéve, émelyít? tudjon lenni?! Valószín?sítem, hogy nem ez került bele, ha tudja az illet?, hogy ez mi egyáltalán!? Az ízét sem lehet érezni tulajdonképpen a kész ételben! A többi f?szer ízének elnyomásáról meg inkább ne is beszéljünk. Tonhalat meg más ételbe használjunk, ebbe egyáltalán ne!!! A zsírosságot is hagyom inkább...! A SZARDELLA FILÉ NEM AZONOS A KONZERVDOBOZOS OLAJOS SZARDÍNIÁVAL! A szardellafilé nagyon vékony, ER?SEN SÓS íz? halszeletek, amik üvegben, - kb 6-8 cm magas, esetleg konzervdobozban - jó min?ség? olivaolajban van eltéve.
Szerintem ez lenne az anchovy. Otthon is kell legyen. Nem azonos. de sima szardina is megteszi, pont tegnap foztem ilyet paradicsommal, spagettivel és nagyon...azért volt benne anchovy is...
a nem tetszo hozzaszolasok is neha jok, mert en is a konzervdobozos halra godnoltam, de a velemenyek elolvasasa utan en is elkeszitettem az etelt. Nagyon finom, koszi a feltoltest.
Megsért?dtél és vaktában vádaskodsz. Biztos nagyon fiatal vagy. Egy recept nem Te vagy személyesen és ha valakinek nem jön be, az nem Téged min?sit. Izlések és pofonok..... Nem véletlen, hogy mások is vagy kihagyták eleve a halat, vagy legközelebb baconnal készitik.
Kedves Peszter1! Én már nem vagyok fiatal, és Vicikó válasza nem vádaskodás volt, hanem tanácsadás. A pár szardella filé nem mint hal szerepel Jamie f?ztjeiben, hanem ízesít?ként. Sajnos, elég drága, ezért én is sokszor kihagyom és csak sót használok.
Szia! Én megcsináltam párszor, igaz módosítottam mert a férjem véletlen tonhalat hozott és már csak póréval készítem és sima sajttal és rizstejszínnel és pici tejföllel :) Nagyon köszi a receptet. Lehet variálni. Üdv, Anett
Kedves Vicikó! Ismét telitalálat!! Most csinálom, medvehagyma, póréhagyma, füstöltsajt (parmezánt nem kaptam). Csodás illatok szállnak. Köszönöm, hogy eszembe juttattad. Ili
Nem csak guszta, hanem nagyon finom is, készült már jó pár alkalommal, és még fog is, köszönöm Neked. :) Vicikó! szép nyár végi napokat kívánok! :) Jó sütés-f?zést! :) Éva-Anyóca
Kedves Éva! De jó! Örülök, hogy ízlik!!:) Az id?r?l meg annyit, hogy szerintem vége is lett a nyárnak....csak úgy. Mondjuk nem bánom a nagy meleget, mert azt nem szeretem. De olyan fura is volt ez a nyár, ezzel a sok es?vel, meg mindennel.... Én is szép tanévkezdést kívánok Nektek... ! ;-) Puszi: Vici