r
Nosalty Logó

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli

Vicikó
Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

881
Kalória
33.9g
Fehérje
55.1g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
335.9g
Víz
162g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2844.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8533.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    3239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1007.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.)
  2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, vagy kézi szeletelőn vékonyra leszeleteljük.
  3. Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük,hozzányomjuk a fokhagymát. Reszelünk rá szerecsendiót, beletesszük a babérlevelet, elcsipegetjük apró darabkákra aszardellafilét, lehúzzuk a száráról a kakukkfű levélkéit, és azt is hozzáadjuk.
  4. Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jólösszeforgatjuk.
  5. Ezutánráöntjük a tejszínt,kb az 1/3-át a parmezánnak, és egy kanállal alaposan átkeverjük.
  6. A tűzhelyre,nagy lángra tesszük(nem a sütőbe!), és öntünk hozzá még200 ml forrásban lévővizet. Hagyjuk, hogy felforrjon, lefedjük szorosan alufóliával, és időnként óvatosan megkeverve előfőzzük kb. 5-6 perc alatt.
  7. Ezalatt bemelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  8. Levesszük a fóliát a tepsiről, megszórjuk jó vastagon a maradék parmezánnal.
  9. Betesszük a sütőbe és kb. 15 perc alattaranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Egy újabb Jamie Oliver recept. A 30 perces kaják közt van, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Igaz én nem rohantam vele, mint Ő a műsorban, de szerintem benne voltam én is még 30 percben. :-)) Jó idő egy tepsis krumplihoz, nem? Egyszerűen remek ez a recept! Annyira finomak az ízek így együtt, a lilahagyma, a babér finom ízével a tejszínes-parmezános krémben, a puha krumpli a ropogósra sült sajtos tetejével, és még hozzá egy kis fokhagymás - kakukkfüves aroma a szerecsendió utánozhatatlan illatával....  Nagynak tűnik a tepsi méret, de olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott kettőnknek egyszerre az egész. Még jó, hogy mellesleg volt egy kis sült csirkecomb is  :-)))

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...