r
Nosalty Logó

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2644 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2844.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 881 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8533.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    3239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.)
  2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, vagy kézi szeletelőn vékonyra leszeleteljük.
  3. Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük,hozzányomjuk a fokhagymát. Reszelünk rá szerecsendiót, beletesszük a babérlevelet, elcsipegetjük apró darabkákra aszardellafilét, lehúzzuk a száráról a kakukkfű levélkéit, és azt is hozzáadjuk.
  4. Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jólösszeforgatjuk.
  5. Ezutánráöntjük a tejszínt,kb az 1/3-át a parmezánnak, és egy kanállal alaposan átkeverjük.
  6. A tűzhelyre,nagy lángra tesszük(nem a sütőbe!), és öntünk hozzá még200 ml forrásban lévővizet. Hagyjuk, hogy felforrjon, lefedjük szorosan alufóliával, és időnként óvatosan megkeverve előfőzzük kb. 5-6 perc alatt.
  7. Ezalatt bemelegítjük a sütőt 190 °C-ra.
  8. Levesszük a fóliát a tepsiről, megszórjuk jó vastagon a maradék parmezánnal.
  9. Betesszük a sütőbe és kb. 15 perc alattaranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1314
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 168894
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
Vicikó 251 recept

Egy újabb Jamie Oliver recept. A 30 perces kaják közt van, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Igaz én nem rohantam vele, mint Ő a műsorban, de szerintem benne voltam én is még 30 percben. :-)) Jó idő egy tepsis krumplihoz, nem? Egyszerűen remek ez a recept! Annyira finomak az ízek így együtt, a lilahagyma, a babér finom ízével a tejszínes-parmezános krémben, a puha krumpli a ropogósra sült sajtos tetejével, és még hozzá egy kis fokhagymás - kakukkfüves aroma a szerecsendió utánozhatatlan illatával....  Nagynak tűnik a tepsi méret, de olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott kettőnknek egyszerre az egész. Még jó, hogy mellesleg volt egy kis sült csirkecomb is  :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek