Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges burgonya csőben sütve

Zöldséges burgonya csőben sütve
Zöldséges burgonya csőben sütve
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy 2009-es konyhamagazinban találtam különböző konzervzöldségekhez egyszerű, gyors recepteket. Ez az első, amit kipróbáltam. Természetesen nemcsak konzervvel készíthető, hanem fagyasztott zöldséggel is! A borsó nálam is az volt :) A zöldségek arányait ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Amennyiben fagyasztott zöldséggel dolgozunk: a fagyasztott zöldségeket adjuk először a szalonnához és forgassuk át vele 1-2 percig. Külön párolni nem kell, hiszen a tejjel is felforraljuk őket, majd a sütőben is eltölt az étel annyi időt, hogy azalatt bőven megpuhul a fagyasztott zöldség is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütőből kivéve hagyjuk állni picit az ételt, mert a krumpli szépen beszívja a tejet. Pihentetés után szépen szelhető is! 5 dl tejjel marad a tál alján némi szaft, amivel meglocsolhatjuk tálaláskor a krumplit. Ha ezt nem szeretjük, csökkentsük a tej mennyiségét 4 dl-re! Figyeljünk, hogy kellően magas tálat használjunk, mert a tej forr a sütőben, ne tudjon kicsapódni a sütőedényünkből!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk. Enyhén sós vízben héjában félkeményre főzzük. Megtisztítjuk és karikára vágjuk.
  2. A császárszalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, zsírjára sütjük.
  3. A sajt kivételével minden hozzávalót a szalonnához adunk és összeforraljuk.
  4. Ízlés szerint fűszerezzük. A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sós lehet!
  5. Tűzálló tálba simítjuk a keveréket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 200 fokon pirosra sütjük. (légkeveréssel 185 fokon).
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 777
elküldve: 4
receptkönyvben: 173
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós-szalonnás rakott krumpli, rakott burgonya zöldségekkel, kukoricás-borsós krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sat, 2012-03-10 19:21

Kedves Éva!
Remélem kipróbáljátok és ízlik majd! Nálunk kívánságlistás lett, nem drága, kiadós és finom is. Kellemes hétvégét, Hajni

608
burgonya 60 dkg
császárszalonna 20 dkg
zöldségkeverék 50 dkg
tej 4 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint