Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paszticio

Paszticio
Paszticio
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató görög tésztaétel, leginkább frissen jó. A fahéjtól ne idegenkedjünk, csak egy csipet kell bele, jól kiemeli az ízeket.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A besamelhez

ajánlat

Félédes vörösbor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpirítjuk olajon a felkockázott hagymát, szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a húst.
  2. Fehéredésig keverjük, felöntjük paradicsomszósszal, majd 30 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik.
  3. Fűszerezzük (só, bors, fahéj, kömény, bazsalikom), ha kihűlt hozzákeverjük 2 tojás habbá vert fehérjét.
  4. Közben megfőzzük a makarónit sós vízben, lecsöpögtetjük.
  5. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd apránként forró tejet adunk hozzá, és szaporán kevergetve főzzük, míg besűrüsödik.
  6. Ízesítjük (só, bors, szerecsendió), és a tűzről lehúzva gyorsan belekeverünk két tojást, valamint a reszelt sajtot.
  7. Egy nagyob tálban összeállítjuk a rakottast:
  8. Alulra a makaróni fele kerül, ráöntjük maradék,elhabart tojásokat(2 egész+2 sárgája), megszórjuk reszelt sajttal, befedjük a húsos masszával.
  9. Végén makarónival borítjuk, tetejére simítjuk a besamelt.
  10. Forró sütőben 30 percig sütjük, saját fűszereivel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 425
elküldve: 8
receptkönyvben: 430
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

serci
Serci / serci Sat, 2012-06-30 11:03

Nagyon szeretem,igaz minden görög ételt is! Én csak fehérjét teszek a tésztára,a sárgát mind belerakom a besamelbe,de legközelebb így is kipróbálom!Jó recept köszönöm!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Thu, 2011-04-07 14:10

Ez így jó ahogy van:))Én 1 kg darálthúsból és kb 75 dkg tésztával csináltam, hogy másnapra is maradjon.A besamel szinte teljesen felszívódott.Nagyon finom:))Kösz a receptet:)(jah és mellesleg csak 3 személyre,2 napra szántam...de mára alig maradt.....:)

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2010-10-14 16:08

Ma én is elkészítettem ezt a tésztaételt. Számomra a besamel túl sok volt, fele is elég lesz legközelebb. Persze ez csak az én véleményem.

soroskovacs
soroskovacs Thu, 2010-09-02 12:17

Szia Hajni!
Bocsi a hülye kérdésért...az elhabart tojásokon mit értesz?A 4 tojás sárgáját?Köszi a választ előre is:K.Anikó

kh
Jahin / kh Thu, 2010-09-02 17:33

Szia Anikó!2 egész tojás a besamelbe megy,2 egész és 2 sárgája(összekutyulva) a tésztára-az alsó rétegre,2 fehérje habbá verve a húsos masszába.Szia!Hajni

kh
Jahin / kh Wed, 2010-06-23 21:59

Köszi a kiemelést Nosalty!:-) Most egy pár hete nem vagyok a helyzet magaslatán főzés ügyileg,nincs elég időm alkotni a konyhában,ezért örülök neki...:-)

1544
darált sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
passzírozott paradicsom 5 dl
tojás 4 db
makaróni 50 dkg
sajt 10 dkg
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
finomliszt 1 bögre
tej 1 l
vaj 5 dkg
tojás 2 db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint