r
Nosalty Logó

Paszticio

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Paszticio
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 1080 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 4316 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A besamelhez

Összesen 121 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2887.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.3 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11549.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2825 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    3152 mg
  • Nátrium
    4875 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    406 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    1612 micro
Összesen 4316 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1950 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megpirítjuk olajon a felkockázott hagymát, szeletekre vágott fokhagymát, majd rátesszük a húst.
  2. Fehéredésig keverjük, felöntjük paradicsomszósszal, majd 30 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik.
  3. Fűszerezzük (só, bors, fahéj, kömény, bazsalikom), ha kihűlt hozzákeverjük 2 tojás habbá vert fehérjét.
  4. Közben megfőzzük a makarónit sós vízben, lecsöpögtetjük.
  5. Elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet világosra, majd apránként forró tejet adunk hozzá, és szaporán kevergetve főzzük, míg besűrüsödik.
  6. Ízesítjük (só, bors, szerecsendió), és a tűzről lehúzva gyorsan belekeverünk két tojást, valamint a reszelt sajtot.
  7. Egy nagyob tálban összeállítjuk a rakottast:
  8. Alulra a makaróni fele kerül, ráöntjük maradék,elhabart tojásokat(2 egész+2 sárgája), megszórjuk reszelt sajttal, befedjük a húsos masszával.
  9. Végén makarónival borítjuk, tetejére simítjuk a besamelt.
  10. Forró sütőben 30 percig sütjük, saját fűszereivel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16687
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Félédes vörösbor illik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Laktató görög tésztaétel, leginkább frissen jó. A fahéjtól ne idegenkedjünk, csak egy csipet kell bele, jól kiemeli az ízeket.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Szia Hajni! Bocsi a hülye kérdésért...az elhabart tojásokon mit értesz?A 4 tojás sárgáját?Köszi a választ el?re is:K.Anikó

Jahin

Szia Anikó!2 egész tojás a besamelbe megy,2 egész és 2 sárgája(összekutyulva) a tésztára-az alsó rétegre,2 fehérje habbá verve a húsos masszába.Szia!Hajni

Anzsalej

Ma én is elkészítettem ezt a tésztaételt. Számomra a besamel túl sok volt, fele is elég lesz legközelebb. Persze ez csak az én véleményem.

nekemannyima

Ez így jó ahogy van:))Én 1 kg darálthúsból és kb 75 dkg tésztával csináltam, hogy másnapra is maradjon.A besamel szinte teljesen felszívódott.Nagyon finom:))Kösz a receptet:)(jah és mellesleg csak 3 személyre,2 napra szántam...de mára alig maradt.....:)

Jahin

Nincs mit,örülök,hogy jó lett!:-)

Serci

Nagyon szeretem,igaz minden görög ételt is! Én csak fehérjét teszek a tésztára,a sárgát mind belerakom a besamelbe,de legközelebb így is kipróbálom!Jó recept köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek