r
Nosalty Logó

Hússal rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Hússal rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3943 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    791 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    272 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5332.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    596 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3163 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    4970 micro
Összesen 3943 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    294 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára.
  2. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, pirítjuk.
  4. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hazzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, lefedve pároljuk.
  5. 15 perc után lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, összekeverjük.
  6. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente.
  7. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal.
  8. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst.
  9. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk.
  10. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk.
  11. Forró sütőbe tesszük.
  12. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra.
  13. Még 10 perc és kész!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 143725
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 06.

Ajánló

Kölköknek, haveroknak, nekünk. Tejfölös uborkasalátával. Kata a Knorr bolognai fűszerkeverékét is hozzáadja a húshoz, mondta, én biztosan nem fogom. Nem is tettem, magyarosra készítettem a húst. Isteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hússal rakott penne
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez a recept megint Katától, körmeim karbantartójától való. Kajákról konzultálunk, miközben körmeimet hozza rendbe – van időnk. Ő is azzal küszködik, mint én, meg Smith-ék és még sokan mások a világban: mit is hajlandók megenni kölkeink. Hát kérem, ez nagyon bejött! Vilmos és egy Haver secc perc alatt bepusztították a (Kata szerint is) négy főre méretezett adagot! A kóstolásért is közelharcot kellett vívjak!

Hozzászólások (24)

Harmathy Ildikó

Kedves Klarissz! gázsüt? takarék állás nagyjából 100 fok az alsó-fels? villanyos, vagy légkeverése. Gázsüt? teljes láng megfelel kb. 180 fok ugyanott Üdv Ildikó

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Légkeveréssel vagy alsó-fels? sütéssel kell sütni e szépséget. Hétvégén elkészítem. (Látom nagyon sok receptet teszel fel az oldalra, éppen ezért nagy segítséget jelentene (nekem feltétlen!), ha receptjeidben megjelölnéd a sütési módot.) További sok finomságot! üdv. Klarissz

Törölt felhasználó

Elkészítettem, és nagyon finom volt, a párom is le volt ny?gözve! Azt mondta, ilyet bármikor f?zhetek!! :) Köszönöm!

Harmathy Ildikó

Szívesen Mesi!

Törölt felhasználó

Köszönöm, finom volt

Törölt felhasználó

Fincsi volt,ma elkészítettem ebédre.

Szasza

Nekem is tetszett. Könny? és finom. Ma készítem másodszor...

marcsa1

Én kapásból dupla adagot csináltam de nem is bántam meg. Valóban egyszer? és a gyereknél is nagy tetszést aratott. Nagyon jól sikerült, finom volt. Biztos, hogy máskor is elfogom készíteni.

vikomano

Szia Ildikó! Mennyire lehet érezni benne a hagymát? Ugyanis a párom nagyon nem szereti.. :-S Ha kihagyom bel?le az újhagymát, azzal sokat veszít az ízéb?l? Mert akkor helyette inkáb beleteszem a Knorros f?szerkeveréket, amit te nem.. :-)

Harmathy Ildikó

az újhagymát elhegyhatod Vikomanó, de valami hagyma legyen benne! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

nagyon finom lett!! egyáltalán nem hiányzik bele a bolognai por, s?t! ha legközelebb spagettit csinálok így fogom f?szerezni az alappor helyett!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! A mai ebéd francia tojásleves volt és ez a tésztás húsos finomság. Mind kett?vel nagy sikert arattam. Desszertnek édesség karamellás sportszeletét készítettem el. Ez az ebéd hibátlan volt! Köszönöm a recepteket! üdv

Harmathy Ildikó

Köszi a kedves szavakat, Sütimorzsa! Azért Te alkottál, ezt ne feledd!!! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Az én családom is nagyon szereti ezt az ételt, de én annyi különbséggel szoktam elkészíteni, hogy a tetejére tejfölös besamel mártást teszek! Szép napot Mindenkinek!

Lucaaa

Nagyon jónak t?nik ez a recept, ma ez lesz a vacsi :) Remélem, sikere lesz! Luca

acsevi

 Ez nagyon finom lett!!! Köszi!!!!:)

Zanett

Köszi a receptet! Nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek