r
Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal

Éva-Anyóca
Paradicsomos spagetti - csirkemellel és vörösbabbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

988
Kalória
53.8g
Fehérje
165g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
837.3g
Víz
50g
Koleszterin
20.2g
Élelmi rost
20.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    5369 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    484 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14552.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    817 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    2100 mg
  • Foszfor
    7430 mg
  • Nátrium
    1663 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1484.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    181 mg

Víz

  • Összesen
    7535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    911 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    950 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6125 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1086 micro
  • β-karotin
    14563 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    48323 micro
  • Lut-zea
    5933 micro
Összesen 8879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    466 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. Egy lábasban olajon a vékonyan felszeletelt pórét és az áttört fokhagymát pici sóval, fedő alatt pároljuk.
  2. A csirkemellet apró kockákra vágva a hagymákhoz tesszük, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett, ízesítjük, sóval vagy ételízesítővel, borssal. Beletesszük a kicsire felkockázott kaliforniai paprikát, a friss paradicsomot, amit lehéjazunk, és negyedelünk, (harapnivaló nagyságú marad fővés után is), beleöntjük a házi paradicsomlevet (kóstoljuk meg, és ha kell fűszerezzük még), és belevágunk egy fél csokor friss petrezselyemzöldet.
  3. Főzzük kb. 25 percig, és ha a hús puha, beletesszük a negyed szeletekre vágott gombát, beleöntjük a milánói szószt, és összeforraljuk, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vörös Kidney babkonzervet, (levét leöntjük) és összeforraljuk újra, 4-5 percig.
  4. Ezután beletesszük a kicsire tépkedett bazsalikomot, és a finomra vágott petrezselyemzöld másik felét, a mézet, ezzel éppen csak rottyan egyet és kész (szükség szerint sózzuk, borsozzuk).
  5. A csirkemelles szószt melegen tartjuk a tálalásig, kifőzzük a tésztát előírás szerint, lecsurgatjuk, melegen a szósszal összeforgatjuk és tálaljuk (a tészta roppanós legyen, 6-7 perc) friss bazsalikommal és mozzarellával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 50 p

Nagyon megszerettük a paradicsomos - kaliforniai paprikás - mézes - szószos tésztát, ezúton nem csak bazsalikomot, hanem petrezselymet, vörösbabot és igen, némi csirkemellet is csempésztem bele. A vendégség nagyon jól sikerült, a tészta beszívta a szószt, és még akkor is maradt szaftos része. Reszelt edámival, trappistával, mozzarellával kitűnő étel volt, a vendégeknek is ízlett.:-))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek