Milánói szósz

Milánói szósz

Leírás

A milánói makaróni egy hazánkban nagy népszerűségnek örvendő tésztaétel, amely eredetileg sonkás, gombás, paradicsomos, fűszeres szósszal készült, és amelynek mára számos különböző változata ismert. Az étel alapját képező szószt elkészíthetjük házilag, de meggyorsíthatjuk a főzés folyamatát azzal, hogy milánói alapport használunk vagy akár megvásárolhatjuk az előre elkészített szószt is. A boltok polcain számos különböző fajta előre elkészített milánói szószt találhatunk, vásárolhatunk például bio szószt, illetve a szószok egy részébe már az előre felvágott gombaszeleteket is beleteszik. Összetevői általában: paradicsom, víz, hagyma, cukor, növényi olaj, módosított kukoricakeményítő, só, fokhagyma, citromlékoncentrátum, fűszerek (oregano, bazsalikom), illetve petrezselyemlevél, de az összetétel gyártónként változó. A milánói szószt használhatjuk milánói makaróni vagy éppen milánói sertésszelet, illetve egyéb tésztaételek elkészítéséhez is, továbbá felhasználhatjuk különböző húsok mellé készült mártások alapanyagaként is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Milánói szósz

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

11 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

milánói szósz?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.