Milánói szósz
1104 kcal
Milánói brassói aprópecsenye
555 kcal
Csirkecombok paradicsommártásban
801 kcal
Milánói leveles tészta
781 kcal
Zöldséges-tejfölös rakott tészta
Leírás
A milánói makaróni egy hazánkban nagy népszerűségnek örvendő tésztaétel, amely eredetileg sonkás, gombás, paradicsomos, fűszeres szósszal készült, és amelynek mára számos különböző változata ismert. Az étel alapját képező szószt elkészíthetjük házilag, de meggyorsíthatjuk a főzés folyamatát azzal, hogy milánói alapport használunk vagy akár megvásárolhatjuk az előre elkészített szószt is. A boltok polcain számos különböző fajta előre elkészített milánói szószt találhatunk, vásárolhatunk például bio szószt, illetve a szószok egy részébe már az előre felvágott gombaszeleteket is beleteszik. Összetevői általában: paradicsom, víz, hagyma, cukor, növényi olaj, módosított kukoricakeményítő, só, fokhagyma, citromlékoncentrátum, fűszerek (oregano, bazsalikom), illetve petrezselyemlevél, de az összetétel gyártónként változó. A milánói szószt használhatjuk milánói makaróni vagy éppen milánói sertésszelet, illetve egyéb tésztaételek elkészítéséhez is, továbbá felhasználhatjuk különböző húsok mellé készült mártások alapanyagaként is.
100 g Milánói szósz
fehérjetartalom
2 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
11 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok