r
Nosalty Logó

Paradicsomos ragus csőben sült tészta

szépróza
Paradicsomos ragus csőben sült tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

1134
Kalória
55.9g
Fehérje
136.8g
Szénhidrát
37g
Zsír
230.3g
Víz
125.3g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 1134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 6812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8363 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12569.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    811 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    4310 mg
  • Nátrium
    4352 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    820.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2494 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    50179 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 6812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1535 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A paradicsomos ragus tésztához

  1. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, lepirítjuk.
  3. Felöntjük a vörösborral, az alaplével, a passzírozott paradicsommal, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsompürét.
  4. 1 órán át főzzük, közben a fűszerekkel és a fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. (Ha nagyon híg lenne a szósz, tehetünk bele a darált sajtból.)
  5. Közben az előírásnak megfelelően kifőzzük a tésztát.
  6. Elkészítjük a besamelmártást. (Nekem ez http://www.nosalty.hu/lasagne_bolognese_%28lasagne_3_recept_9969 alapján sikerült.)
  7. Egy tűzálló tál aljára baconcsíkokat fektetünk.
  8. Ráterítjük a tésztát, majd a húsos ragut, a besamelt, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A múlt heti lasagnéből maradt ki fél üveg passzírozott paradicsom, és a recept amúgy is annyira ízlett, hogy kedvem támadt valami hasonlót összedobni.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek