Nosalty Logó

Magyaros zöldséges rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szityó
Magyaros zöldséges rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2051 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    8232 micro
Összesen 2051 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1075 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A gombát pucolás után felkockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
  2. A hagymát megfuttatjuk kis olajon, majd hozzáadjuk a gombát és a padlizsán szeleteket is. 10 percig pároljuk őket.
  3. A paradicsomos öntethez a dobozos paradicsomot vagy paradicsomlevet összekeverjük a kissé szétnyomkodott túróval, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy nagyobb jénait kivajazunk, majd elkezdjük a rétegezést a szósszal. Ezután jöhet a gomba, majd egy réteg tészta, szósz, cukkini, padlizsán. A rétegeket addig ismételjük,míg van alapanyag (nekem 3 réteg tészta, 2 zöldség). Alegfelső legyen szósz, amire a reszelt trappista kerül. Bármilyen egyszerűbb sajt megteszi, majd ennek a tetejére szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. 180 fokon sütjük kb. másfél órát. Ha már legalább egy órája forrni, bugyogni látjuk, akkor levehetjük a jénai tetejét, de szerintem felesleges, mert akkor is ropogósra sül,ha tetővel együtt sütjük végig. A ropogósság kedvéért ekkor emeljük meg a hőfokot 200 fokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9827
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szityó 3 recept

Lasagne-t szerettem volna enni, de heteken át nem kaptam lasagne tésztát, végül kikötöttem a csuszatésztánál. Szerintem ez egyébként könnyebben puhul mint a lasagne, szóval biztosabb is voltam benne, hogy előfőzni lusta lévén nem marad kemény a tészta. Nem kell aggódni, semmilyen összetevő nem marad kemény, annak ellenére, hogy a legtöbb hasonló receptben előfőzik az alapanyagokat. Nekem sajnos nem sok időm van, így muszáj időtakarékos ételeket főznöm, ez az. :-)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta, mentve, köszönöm! :D Éva-Anyóca

Szityó

:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok!A recepttel kapcsolatban lenne pár kérdésem.A dobozos paradicsom alatt s?rített paradicsomot értünk? Mennyi szükséges bel?le a szószhoz,hogy a tészta megpuhuljon? Köszönöm a segítséget!

Szityó

Kedves Kriszta! Pontosítottam a hozzávalókat. 2- 2,5 dl paradicsomlé vagy egy doboz hámozott paradicsom szükséges. Mivel a cukkinit nem f?zzük meg, még az is fog levet ereszteni, ez így már elég ahhoz h a tészta megpuhuljon. Jó f?zést! üdv Szilvi

Törölt felhasználó

Nagyon köszöm Szilvi,ez lesz ma a vacsora:-)

Törölt felhasználó

Már többször készítettem, mindig jó lett. :) Akkor is, ha csak kevesebb gomba jutott bele, akkor is ha nem volt padlizsán, csak cukkini, akkor is, ha teljesen lasagne tésztából készült, akkor is ha az már fogytán volt és a vége csuszatésztával lett befejezve... :D Szóval Szilvi után szabadon, nagyon jól variálható recept. ;) Ezer köszönet!

Szityó

Köszönöm, örülök ha ízlett és tényleg variálható! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek