r
Nosalty Logó

Magyaros zöldséges rakott tészta

Szityó
Magyaros zöldséges rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

513
Kalória
30.7g
Fehérje
46.7g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
403.1g
Víz
64.6g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    8232 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1075 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A gombát pucolás után felkockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
  2. A hagymát megfuttatjuk kis olajon, majd hozzáadjuk a gombát és a padlizsán szeleteket is. 10 percig pároljuk őket.
  3. A paradicsomos öntethez a dobozos paradicsomot vagy paradicsomlevet összekeverjük a kissé szétnyomkodott túróval, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy nagyobb jénait kivajazunk, majd elkezdjük a rétegezést a szósszal. Ezután jöhet a gomba, majd egy réteg tészta, szósz, cukkini, padlizsán. A rétegeket addig ismételjük,míg van alapanyag (nekem 3 réteg tészta, 2 zöldség). Alegfelső legyen szósz, amire a reszelt trappista kerül. Bármilyen egyszerűbb sajt megteszi, majd ennek a tetejére szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. 180 fokon sütjük kb. másfél órát. Ha már legalább egy órája forrni, bugyogni látjuk, akkor levehetjük a jénai tetejét, de szerintem felesleges, mert akkor is ropogósra sül,ha tetővel együtt sütjük végig. A ropogósság kedvéért ekkor emeljük meg a hőfokot 200 fokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lasagne-t szerettem volna enni, de heteken át nem kaptam lasagne tésztát, végül kikötöttem a csuszatésztánál. Szerintem ez egyébként könnyebben puhul mint a lasagne, szóval biztosabb is voltam benne, hogy előfőzni lusta lévén nem marad kemény a tészta. Nem kell aggódni, semmilyen összetevő nem marad kemény, annak ellenére, hogy a legtöbb hasonló receptben előfőzik az alapanyagokat. Nekem sajnos nem sok időm van, így muszáj időtakarékos ételeket főznöm, ez az. :-)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...