r
Nosalty Logó

Magyaros zöldséges rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szityó
Magyaros zöldséges rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    8232 micro
Összesen 2051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1075 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, a cukkinivel együtt felkarikázzuk. A gombát pucolás után felkockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
  2. A hagymát megfuttatjuk kis olajon, majd hozzáadjuk a gombát és a padlizsán szeleteket is. 10 percig pároljuk őket.
  3. A paradicsomos öntethez a dobozos paradicsomot vagy paradicsomlevet összekeverjük a kissé szétnyomkodott túróval, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Egy nagyobb jénait kivajazunk, majd elkezdjük a rétegezést a szósszal. Ezután jöhet a gomba, majd egy réteg tészta, szósz, cukkini, padlizsán. A rétegeket addig ismételjük,míg van alapanyag (nekem 3 réteg tészta, 2 zöldség). Alegfelső legyen szósz, amire a reszelt trappista kerül. Bármilyen egyszerűbb sajt megteszi, majd ennek a tetejére szórjunk valamennyi parmezánt.
  5. 180 fokon sütjük kb. másfél órát. Ha már legalább egy órája forrni, bugyogni látjuk, akkor levehetjük a jénai tetejét, de szerintem felesleges, mert akkor is ropogósra sül,ha tetővel együtt sütjük végig. A ropogósság kedvéért ekkor emeljük meg a hőfokot 200 fokra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10779
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros zöldséges rakott tészta
Szityó 3 recept

Lasagne-t szerettem volna enni, de heteken át nem kaptam lasagne tésztát, végül kikötöttem a csuszatésztánál. Szerintem ez egyébként könnyebben puhul mint a lasagne, szóval biztosabb is voltam benne, hogy előfőzni lusta lévén nem marad kemény a tészta. Nem kell aggódni, semmilyen összetevő nem marad kemény, annak ellenére, hogy a legtöbb hasonló receptben előfőzik az alapanyagokat. Nekem sajnos nem sok időm van, így muszáj időtakarékos ételeket főznöm, ez az. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek