Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pándi meggytorta

Pándi meggytorta
Pándi meggytorta
207 perc / előkészület: 180 perc főzés: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009-ben az Ország Tortájának választották, már korábban kitaláltam, hogy meg fogom sütni 20-án. Drága unokatestvérem (aki szinte testvérem), az egész napot nálunk töltötte aznap, és mivel Ő is nagyon szeret sütni-főzni, ez lett a program! Nem kis feladat volt, elég időigényes is, de az eredmény igazán ízletes! :)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Ünnepekre, szülinapra, esküvőre kiváló desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle.
  2. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  3. Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
  4. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
  5. Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
  6. A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
  7. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
  8. A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
  9. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
  10. Végül még forrón összeturmixoljuk.
  11. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
  12. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
  13. Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
  14. A torta töltése: Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (TIPP: A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük.)
  15. Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot.
  16. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet (kapcsos pl.), és a maradék krémet kenjük szép simán a torta tetejére és az oldalára.
  17. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
  18. A torta tetejére keményre felvert tejszínhabból (kb. 20 dkg) nyomjunk habrózsákat.
  19. A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.

  • sütési hőfok: 210°C
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ország tortája, meggytorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lengyel Anikó
Lengyel Anikó Mon, 2012-01-23 14:31

A hivatalos receptben egész tojások mennek egyből az edénybe és úgy verik habbá, egy lépést megspórolsz:)

mariann_82
mariann_82 Tue, 2011-02-15 09:24

Nagyon jol néz ki, köszi hogy felraktad a receptet! Eddig tanakodtam, hogy mit süssek Anya szülinapjára, végre megvan :)
Köszönöm!

594
tojás 3 db
cukor 17 dkg
meggy 14 dkg
tej 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
vaj 7 dkg
finomliszt 19 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 2 csipet
citrom 0.5 db
tej 2 dl
tojássárgája 5 db
fehér csokoládé 7 dkg
mascarpone 15 dkg
meggy 36 dkg
meggylé 2 dl
vaníliás pudingpor 1.5 ek
cukor 7 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.25 citromból nyert
fahéj 2 csipet
brandy 6 ml
habtejszín 20 dkg
meggy 10 dkg
csokoládé 5 dkg
marcipán 3 dkg