Joghurtos gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
67g gyümölcsjoghurt64 kcal
-
8g méz25 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
7 kcal
A tetejére
-
2g tortazselé7 kcal
-
10 kcal
Összesen
410
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
400g gyümölcsjoghurt384 kcal
-
50g méz152 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
18g lapzselatin63 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g erdei gyümölcs mix41 kcal
A tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
150g erdei gyümölcs mix62 kcal
Összesen
2470
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
15.5g tojás20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
28.2g gyümölcsjoghurt27 kcal
-
3.5g méz11 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
21.1g habtejszín62 kcal
-
1.3g lapzselatin4 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
3 kcal
A tetejére
-
0.8g tortazselé3 kcal
-
10.6g erdei gyümölcs mix4 kcal
Összesen
174
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
410
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 119.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2185.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.2 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 363.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
2470
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
4 dl gyümölcsjoghurt
-
2 ek méz
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg porcukor
A tetejére
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vanília aromával habosra verjük.
- A tojásos masszát a fehérjehabra öntjük, a lisztet és a sütőport rászitáljuk és lyukas fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Amint elkészült (tűpróbával ellenőrizzük), a sütőpapírt leszedjük róla, és a formában hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítése: a gyümölcsjoghurtot, a gyümölcspürét, a mézet, a cukrot és a citromhéjat alaposan összekeverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverjük.
- Ha lapzselatint használunk, hidegvízbe áztatjuk pár percre, ha "megkocsonyásodott" kinyomkodjuk, és 1 dl forró (de nem forrásban lévő) vízben feloldjuk, és ha kissé elhűlt a krémünkhöz vegyítjük.
- A krémet a tortaformában hagyott piskótára öntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- Ha a krém megszilárdult, tetszés szerinti formát teszünk ki a gyümölcsökből, elkészítjük a tortazselatint, és a tetejére öntjük, majd újabb 1 órára hűtőbe tesszük.
- Késsel a torta szélét óvatosan végigvágjuk, és a tortaforma szélét leemeljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17905
- Feltöltés dátuma: 2011. május 07.
Ajánló
Egy nehezebb főétel után igen frissítő desszert.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Nem tudom, szerepel-e már az oldalon ez a torta recept így, én mindig is így készítetettem. Nagyon szeretem, mert egy könnyű habos desszert. Én általában málnával és erdei gyümölcsökkel szoktam elkészíteni, de mindenki kedve szerint tud válogatni az idénygyümölcsökből. A gyümölcshöz megfelelő joghurtot válasszunk. Én azért használok lapzselatint, mert kényelmesebb az elkészítése, gyorsabban feloldódik (és nincs olyan kellemetlen szaga, mint a sima étkezési zselatinnak). Ha nincs időnk megvárni a 3 órás hűtést, akkor fél óra alatt a fagyasztóban ugyanazt a hatást érhetjük el.:)