Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos gyümölcstorta

Joghurtos gyümölcstorta
Joghurtos gyümölcstorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, szerepel-e már az oldalon ez a torta recept így, én mindig is így készítetettem. Nagyon szeretem, mert egy könnyű habos desszert. Én általában málnával és erdei gyümölcsökkel szoktam elkészíteni, de mindenki kedve szerint tud válogatni az idénygyümölcsökből. A gyümölcshöz megfelelő joghurtot válasszunk.
Én azért használok lapzselatint, mert kényelmesebb az elkészítése, gyorsabban feloldódik (és nincs olyan kellemetlen szaga, mint a sima étkezési zselatinnak).
Ha nincs időnk megvárni a 3 órás hűtést, akkor fél óra alatt a fagyasztóban ugyanazt a hatást érhetjük el.:)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Egy nehezebb főétel után igen frissítő desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral, a citromhéjjal és a vanília aromával habosra verjük.
  3. A tojásos masszát a fehérjehabra öntjük, a lisztet és a sütőport rászitáljuk és lyukas fakanállal óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Amint elkészült (tűpróbával ellenőrizzük), a sütőpapírt leszedjük róla, és a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A krém elkészítése: a gyümölcsjoghurtot, a gyümölcspürét, a mézet, a cukrot és a citromhéjat alaposan összekeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverjük.
  8. Ha lapzselatint használunk, hidegvízbe áztatjuk pár percre, ha "megkocsonyásodott" kinyomkodjuk, és 1 dl forró (de nem forrásban lévő) vízben feloldjuk, és ha kissé elhűlt a krémünkhöz vegyítjük.
  9. A krémet a tortaformában hagyott piskótára öntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  10. Ha a krém megszilárdult, tetszés szerinti formát teszünk ki a gyümölcsökből, elkészítjük a tortazselatint, és a tetejére öntjük, majd újabb 1 órára hűtőbe tesszük.
  11. Késsel a torta szélét óvatosan végigvágjuk, és a tortaforma szélét leemeljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 369
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös joghurttorta, joghurtos-gyümölcsös piskótatorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hegde82
hegde82 Sun, 2011-09-18 23:19

Szia, az 1 cs lapzselatin hány lapot jelent? Nekem olyan van amiben 6 db lap van, az elég vagy sok???
Köszi előre is a választ!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2011-09-19 09:37

Szia! Igen, 6 db, én is annyit használtam hozzá kb, de azt hiszem kb 1 deci folyadékonként kell 1 lap vagy ilyesmi. De nekem a 6 lap megkötötte. Sok sikert, majd írd meg kérlek, hogyan sikerült. =)

hegde82
hegde82 Mon, 2011-10-03 17:02

Kedves Kilteh!

Elkészítettem a tortát, sajnos nem állt össze, nagyon folyós lett (még úgy is, hogy egy éjszakát a hűtőben állt a krém) és sok is lett! Viszont nagyon finom volt :) Chokito...:)
Köszönöm azért, lehet hogy legközelebb még több zselatint fogok beletenni, vagy a többi hozzávalót csökkenteni.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Wed, 2011-10-05 18:40

Szia!
őszintén nagyon sajnálom, én voltam a buta. Valamelyik nap újra elkészítettem, és bizony-bizony az egy csomag kevés, másfél kell bele. Én voltam a hibás, elnézést kérek mindenkitől. 9-10 lapzselatin kell bl kb, az biztosan megfogja. Át is írtam már egy pár hete, mikor rájöttem. Remélem azért ez nem vette el sem a te kedved, sem másét ettől a recepttől. És köszönöm, hogy kipróbáltad. Még egyszer elnézést mindenkitől, aki kipróbálta de nem sikerült, szégyenlem magam, hogy nem pontosan írtam le akkor a receptet. Az én kis gépi receptfüzetemben is így volt leírva, mikor legutóbb készítettem jöttem rá, hogy valami nem stimmel.

tamlau
tamlau Wed, 2011-08-10 19:06

hát én jelenleg lassan 1 órája a fagyasztóban hűtöm és semmi :( ez az a rész, ami nem stimmel a többi minden rendben ment.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Wed, 2011-08-10 22:39

Szia!
Ha beleraktad a zselatint, és alaposan összekeverted, akkor biztos, hogy meg fog kötni. Anélkül nincs ami összetartsa. :S Remélem sikerült! =)

tamlau
tamlau Wed, 2011-08-10 23:22

hát benne van, de semmi :( sebaj.. édesanyámnak szülinapra készült, de ezt többet nem csinálom. nagyon finom, szép, de állagra...kanállal ettük, kinézetre nem volt valami szép miután bele mertük a mély tálkába :) jól szórakoztunk, a tésztája csodás, csak valamiért nem fogta meg a zselatin a trutyit...sztem amúgy avval lehetett a probléma, 2 csomagot is tettem bele. plusz amit a legtetejére kellett volna önteni, a gyümi díszítésnél, azt már nem tettem rá, mert sem időm nem engedte és a türelmem is elfogyott :) 3 óra után mire haza értem, még mindig folyékony volt, nem zselésedett be...sztem az nem volt jó. De a torta elfogyott :)

Kilteh
Kilteh / Kilteh Wed, 2011-10-05 18:44

Szia!
Utólag jöttem rá, hogy bizony-bizony az én hibám, hogy neked nem sikerült a tortád, és nagyon sajnálom. Kevesebb zselatint írtam a recepthez, mint ami kellett volna, egy másik hozzászólásban ezt bővebben kifejtettem, csak szeretnék tőled is elnézést kérni. 9-10 lap kell bele, és tényleg nagyon sajnálom, hogy félreírtam a receptet, még nekem is így volt leírva.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Thu, 2011-08-11 10:17

Sajnálom, hogy nem sikerült, nekem a lapzselatin eddig mindig megfogta, de sima zselatinnal is működik, csak sok kell bele, valószínűleg azzal volt a gond.

lazzytown
lazzytown Tue, 2011-06-07 14:18

 :)
Szia!
Már el is készült,igaz kisebb változtatásokkal,mert nem voltam teljesen "receptkész":)
A piskóta változatlanul megsütve,viszont a hatalmas doboznyi joghurthoz adtam egy cs. zseléfixet(jól összekevertem),5 evőkanál porcukrot,majd ebbe a mixbe szórtam eperkarikákat,ribizliszemeket,és elvegyítettem.Ráöntöttem a piskótára,majd jött rá még egy sor eperkarika,és végül a felvert hab.
Látványnak-még így is,a formában-sem utolsó,és az íze a kóstolgatások után:wow:)
Még egyszer köszönöm az alaprecit!
Szép napot:)
Bia

(Végső teszt holnap,ha addig kibírják a fiúk:D)

lazzytown
lazzytown Tue, 2011-06-07 10:38

 Szia!
Pont egy ilyen gyors,de nagyszerű sütit szerettem volna találni itt,a rengetegben!
Ma meg is csinálom,a holnap első szülinapos kicsilánynak,és persze a köszöntőknek:)
..persze simán lehet,h még d.u. nekiugrok,annyira érdekel a végeredmény.
Remélem sikere lesz a gyerekeknél!
Mindenképp beszámolok!
..és végül,de nem utolsósorban:köszönöm szépen a receptet!:)
További sok hasonló jót,és kellemes sütögetést Neked is!
Bia

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-06-07 13:36

Szia!
Nagyon köszönöm, örülök, hogy ezt a receptet választottad a rengetegből.
Egy kis tipped adnék: mindenképpen kóstolgasd majd a krémet, hogy elég édes, mert nem biztos, hogy elég bele az 5 dkg cukor (mi nem szeretjük olyan édesen). Sok sikert, remélem ízleni fog mindenkinek, kérlek mindenképp írd meg, hogy sikerült.
Köszönöm: Dóri

410
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 1 tk
1 csipet
vaníliaaroma 1 teáskanál
gyümölcsjoghurt 4 dl
méz 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 3 dl
lapzselatin 9 db
porcukor 5 dkg
erdei gyümölcs mix 10 dkg
tortazselé 1 csomag
erdei gyümölcs mix 15 dkg