r
Nosalty Logó

Impozáns Napóleon-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Impozáns Napóleon-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 8848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    161.6 g

Zsír

  • Összesen
    495.8 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    3497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2229 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    3168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.5 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    634 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    2682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3064 micro
Összesen 8848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A leveles tésztákból tortakarika segítségével köröket vágunk, és majd egyesével sütjük meg őket. Egy sütőpapíros tepsire helyezünk egyet, megszórjuk porcukorral, ráterítünk egy másik sütőpapírt, majd egy másik tepsit teszünk rá nehezékként, hogy egyenletesen süljön.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, majd ugyanígy járunk el a többi lappal is. Ha van több tepsink, süthetünk egyszerre akár kettőt is, egymás alatt, de félidőnél forgassuk meg őket. A maradék "leeső" tésztát is megsütjük, ezeket nem szükséges súly alatt. Ebből készül a morzsa, amivel bepanírozzuk a tortát. Legyünk óvatosak a meleg tepsikkel!
  3. Egy 24 centis tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, és ebben állítjuk össze a tortát. A kihűlt tésztakorongokat egyesével megkenjük a krém (Lásd: Krém) 3/4-ével. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeérjenek az ízek, és szépen szeletelhető legyen. 4-5 óra elteltével kiszabadítjuk a formából, és a maradék krémmel körbekenjük a süti tetejét és oldalát. A durva darabokra morzsolt tésztával körbepanírozzuk, és a tetejét is gazdagon megpakoljuk vele.
  4. Friss idénygyümölcsökkel és porcukorral meghintve tálaljuk.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgájákat és a keményítőt egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a vaj kivételével.
  2. Simára keverjük, majd egy vastag aljú lábosban, folyamatos keverés mellett, alacsony lángon kb. 15 perc alatt besűrítjük az alapot, mintha csak vaníliapudingot készítenénk.
  3. Miután kissé kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat, és lefóliázva hagyjuk teljesen kihűlni, szobahőmérsékletűre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 20956
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 14.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Impozáns Napóleon-torta
Gerzsenyi Flóra 420 recept

A világtörténelem máig legsikeresebb hadvezéréről elnevezett sütemény eredete azért nem éppen mindennapi, mert olyan történelmi események inspirálták, melyek az oroszok számára a mi napig meghatározó jelentőséggel bírnak.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...