r
Nosalty Logó

Pándi meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Pándi meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 594 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5949 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 594 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    4491 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2340 micro
Összesen 5949 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle.
  2. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  3. Hozzákeverjük a tojáskrémhez.
  4. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük.
  5. Kimérjük a száraz anyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.
  6. A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és megsütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
  7. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
  8. A töltelék elkészítéséhez a tejet a cukorral és a mascarpone-val felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk.
  9. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
  10. Végül még forrón összeturmixoljuk.
  11. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és a citromlével elkeverjük.
  12. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük.
  13. Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.
  14. A torta töltése: Helyezzünk egy tortalapot a tortaforma aljára. Erre kenjük a meggytöltelék felét. Majd az alapkrém 1/3 részét. Erre került a második piskóta, a maradék meggytöltelék, és még egy harmad rész krém. (TIPP: A töltelékeknek a piskóta vastagságával megegyező vastagságúnak kell lenniük.)
  15. Végül helyezzük a torta tetejére a harmadik piskótakorongot.
  16. Ekkor távolítsuk el a tortaszélet (kapcsos pl.), és a maradék krémet kenjük szép simán a torta tetejére és az oldalára.
  17. Az oldalát szórjuk meg finomra darált dióval.
  18. A torta tetejére keményre felvert tejszínhabból (kb. 20 dkg) nyomjunk habrózsákat.
  19. A rózsákat csokoládé pasztillával, egy-egy meggyel, zöld marcipánlevéllel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11793
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 15.

Ajánló

Ünnepekre, szülinapra, esküvőre kiváló desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2009-ben az Ország Tortájának választották, már korábban kitaláltam, hogy meg fogom sütni 20-án. Drága unokatestvérem (aki szinte testvérem), az egész napot nálunk töltötte aznap, és mivel Ő is nagyon szeret sütni-főzni, ez lett a program! Nem kis feladat volt, elég időigényes is, de az eredmény igazán ízletes! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek