r
Nosalty Logó

Szeder torta kuglofff konyhájából

kuglofff
Szeder torta kuglofff konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

276
Kalória
6.5g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
100.5g
Víz
157.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 3316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

krém

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6196.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2438 micro
Összesen 3316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Először elkészítjük a piskótát. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat ketté szedjük.
  2. A fehérjét felverjük 2 ek cukorral, a sárgáját pedig 6 ek cukorral. A felvert fehérjét beleszedjük a felvert sárgájába, és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön.
  3. Belekeverjük a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt formába rakjuk, majd mehet a sütőbe. 15-20 perc alatt, tűpróbáig sütjük!
  4. A szederből kiveszünk 10 dkg-ot, és összetörjük/préseljük, majd öntünk rá annyi vizet, hogy 4 dl legyen összesen. Hozzáadunk 3 ek cukrot, és feltesszük főzni.
  5. A pudingot elkeverjük 3 ek vízben, és beletesszük a szedres vízbe, pudingot készítünk belőle.
  6. Felverjük a tejszínhabot 3 ek cukorral.
  7. A tésztánkat 3 felé vágjuk. A szedres krém felével megkenjük az alsó tésztánkat, megszórjuk a szeder 1/3-val, majd kenjük rá a tejszín 1/3-át. Ugyanezt megismételjük a második lappal is.
  8. A tetejét és az oldalát megkenjük tejszínnel, szederrel, és csokiforgáccsal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Szerencsére található a kertünkben 2 nagy szederbokor, igyekszem nem mindet megenni, így kerülhet süteményekbe is.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...