Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Dorka konyhájából

Palócleves Dorka konyhájából
Palócleves Dorka konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc leveseim egyike.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpirítjuk, majd rárakjuk a kockára vágott húst, kicsit pároljuk, majd rávágjuk a paradicsomot, paprikát, és ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal, ételízesítővel, paprikakrémmel, öntünk rá egy kis vizet, és hagyjuk főlni.
  2. A zöldségeket répa, fehérrépa, petrezselyem, zöldbab feltesszük főni, és ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, ételízesítővel.
  3. Mikor a levesben már majdnem puha minden, akkor beletesszük a krumplit is.
  4. Mikor jó a leves, és puha a pörköltben a hús, akkor a levest ráöntjük a pörköltre.
  5. Készítünk egy kis rántást (liszt, olaj), majd kikeverjük a tejfölt a tejszínnel, és egy kis szűrőbe öntjük, és folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe, ha kell, akkor ízesítünk rajta egy kicsit, és kész.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbableves, tárkonyos leves zöldbabbal, palócleves sertéshússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
sertéshús 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
paprika 2 db
paradicsom 2 db
babérlevél 2 db
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
zöldbab 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 3 l
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 150 g
főzőtejszín 1 dl