r
Nosalty Logó

Hamis palócleves 6. - sertéshúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamis palócleves 6. - sertéshúsból
adag
Főzés
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 519 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3111 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 519 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    4439.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2859 micro
Összesen 3111 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, a hagymát pedig apróra.
  2. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és köménnyel.
  3. Mintha pörköltet készítenénk, fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst.
  4. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
  5. Felöntjük kb. 3 liter vízzel, és a zöldségeket is puhára főzzük.
  6. Ha szükséges, újra fűszerezzük.
  7. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk, és újra forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 51340
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 15.

Ajánló

Kiadós leves, ezért másodiknak egy kis palacsintát vagy fánkot készítsünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom, hogy sertéshúsból nem készítünk palóclevest, de én gyakran elkövetem ezt a merényletet. A családom pedig a következőt. Mind megeszik.:)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Bogi : o) ! Ez a csoda volt a mai ebédünk levese:-))) Köszönjük szépen, finom volt:-))) Remélem, jól vagytok??Rólad is régen hallottam. Szép estét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Örülök hogy ízlett.Egészségetekre! Majd írok neked nemsokára. Puszi.Bogi

Éva-Anyóca

Kedves Bogi! Köszi szépen, tényleg fincsi volt:-)) Még a zöldbabot most megszeret? fiamnak is:-))) Várom a leveledet.:-)) Szép napot!:-))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Új Asszonyka vagyok itt, ma f?zök el?ször életemben palóclevest, megírom az eredményt!

Törölt felhasználó

Várom a véleményt.:)

z1

Drága Bogi! Dehogynem készítünk sertésb?l. Ugyan már! Kicsit másabb, talán még jobb is. Ízlés dolga. Ha elfogadsz egy ( két ) tanácsot akkor citromlével még savanykásabbá teszed és egy kis friss, vágott kaporral megbolondítod. Z. ui. Apának tegyél mellé egy nagy szelet kenyeret és utána egy hideg sört. Ez ( is ) a hosszú házasság titka:)

Törölt felhasználó

Szia Z! Teljesen igazad van én is sertésb?l készítem mindig. Csakhogy van aki erre azt mondaná...ez nem az igazi! Persze..lehet... De finom! A tanácsodat megfogadom.Már nyeltem is egy nagyot:) Köszi.Üdv:Bogi

z1

..."van aki erre azt mondaná" Hagy mondja. Szólásszabadság van, vagy mifene!

Törölt felhasználó

Nos, megf?ztem, nagyon klassz lett! Egy iciri-piciri ecettel savanyítottam rajta. Köszönöm a receptet, megy a gy?jteménybe!

Törölt felhasználó

Nagyon szivesen!Üdv:Bogi ui:Az ecet biztos jó,Z is ajánlotta.

Edit

Te kis terrorista !:)))) Nagyon guszta ! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Csak merényl?:))))Köszi. Puszi.Bogi

rapne

A férjem egy étteremben evett sokszor palóclevest. Sokáig kerestem ahhoz hasonló receptet. Ez vált be, egy picit kellett csak módosítanom rajta, hogy az éttermihez hasonlítson (ott is sertésb?l készítették) - két szál répát és egy szál petrezselymet is belekarikáztam, illetve kaprot is tettem hozzá. Nagyon nagy siker lett! Egyébként úgy gondolom, hogy id?vel átalakulnak a receptek. Én pl. nem tudom, hogy hol lehetne a környékünkön ürühúst venni, hogy "igazi" palóclevest f?zzek. Egyébként a családom a sertés- és csirkehúson kívül nem is nagyon enne meg másféle húst...

Törölt felhasználó

Nagyon örülök hogy sikerült elkészítened és bevált ez a recept. Igen legtöbben csak a sertést és csirkét fogyasztjuk.Bár nálunk a nyúl a hal és a kecskehús is megtalálható.Köszönöm hogy írtál.Szép nyarat!Bogi:O)

anyamaci 22

Kedves Bogi! Ma ez a leves az ebédünk els? fogása,nagyon-nagyon finom,elnyerte tetszésünket.Biztosan fogom máskor is készíteni.Köszönöm,hogy megosztottad velünk. Üdv:anyamaci

Törölt felhasználó

Egészségetekre! Minden jót kívánok.Bogi:o)

Törölt felhasználó

Kedves Bogi! Tegnap elkészítettem a levest a recepted alapján, isteni finom lett. Még a f?zési tudományom legnagyobb kritikusának, a férjemnek is ízlett, s?t a gyerekeink is imádták. Köszönjük a receptet! Melcsi

Törölt felhasználó

. Kedves Melcsi! Nagyon örülök hogy ízlett nektek. Nálunk is a párom a nagy kritikus.Szép napot! Bogi:o)

Törölt felhasználó

Szia Bogi! ma ezt f?ztem ebédre,annyi kiegészítéssel,hogy a pörkölt alapba tettem egy kis füstölt sonkát apró darabokra vágva, és a végén ment bele kapor+egy kicsi ecet:) Zseniális!A füstölt íz nagyon illik bele,ha van alkalmad próbáld ki! üdv.:zsuzsi

Törölt felhasználó

Jó ötlet!Üdv:Bogi:o)

Becsei Ágnes

Szia Bogi! Ugyan barátn?mt?l kaptam meg ezt a receptet, és ma úgy készítettem el, de aztán rákerestem itt is, és nálad találtam meg az ? verzióját. Az én receptem alapján is sertéshúsból készül, és nagyon jó egytálételszer? leves. A család annyira nincs oda a kaporért, de mikor már készen volt a leves, ketté szedtem, és az egyikbe tettem kaprot. Isteni lett! :)

Nananyó

Kedves hozzászólók! Évek óta az egyik kedvenc levesem, nyáron bográcsban készítve is nagyon finom. Én mindíg tárkonnyal készítem, a habarásba teszem bele. Köménymagot nem szoktam beletenni, azért hogy ne vigye el "gulyáslevesbe" az ízt. De hát ez egyéni, mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti, úgy nevezi, ahogy akarja. Jó f?zést mindenkinek! Nananyó

Törölt felhasználó

...az a lényeg hogy finom...

hegyespiros

Már megunt maradék pörköltb?l is készíthet? leves. Puhára f?z?m a zöldségeket és összerakom a pörkölttel. Pl. gulyás

Törölt felhasználó

a palóc levesbe raktam egy 15dkg savanyú káposztát apritva.

Törölt felhasználó

ízlés szerint....:)

nikigulyi

Ez nagyon finom volt !! Köszönjük! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?