Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis palócleves 6. - sertéshúsból

Hamis palócleves 6. - sertéshúsból
Hamis palócleves 6. - sertéshúsból
90 perc / főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy sertéshúsból nem készítünk palóclevest, de én gyakran elkövetem ezt a merényletet. A családom pedig a következőt. Mind megeszik.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kiadós leves, ezért másodiknak egy kis palacsintát vagy fánkot készítsünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, a hagymát pedig apróra.
  2. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst, majd fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és köménnyel.
  3. Mintha pörköltet készítenénk, fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst.
  4. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
  5. Felöntjük kb. 3 liter vízzel, és a zöldségeket is puhára főzzük.
  6. Ha szükséges, újra fűszerezzük.
  7. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk, és újra forrástól számítva 5 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 48 413
elküldve: 8
receptkönyvben: 435
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palócleves sertéshúsból, zöldbabos palócleves

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hegyespiros
hegyespiros Fri, 2012-02-17 13:59

Már megunt maradék pörköltből is készíthető leves. Puhára főzőm a zöldségeket és összerakom a pörkölttel. Pl. gulyás

Nananyó
Nananyó Wed, 2012-02-15 10:22

Kedves hozzászólók!

Évek óta az egyik kedvenc levesem, nyáron bográcsban készítve is nagyon finom. Én mindíg tárkonnyal készítem, a habarásba teszem bele. Köménymagot nem szoktam beletenni, azért hogy ne vigye el "gulyáslevesbe" az ízt. De hát ez egyéni, mindenki úgy ízesíti, ahogy szereti, úgy nevezi, ahogy akarja. Jó főzést mindenkinek!
Nananyó

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-10-09 17:31

Szia Bogi! Ugyan barátnőmtől kaptam meg ezt a receptet, és ma úgy készítettem el, de aztán rákerestem itt is, és nálad találtam meg az ő verzióját. Az én receptem alapján is sertéshúsból készül, és nagyon jó egytálételszerű leves. A család annyira nincs oda a kaporért, de mikor már készen volt a leves, ketté szedtem, és az egyikbe tettem kaprot. Isteni lett! :)

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-02 22:30

Szia Bogi!
ma ezt főztem ebédre,annyi kiegészítéssel,hogy a pörkölt alapba tettem egy kis füstölt sonkát apró darabokra vágva, és a végén ment bele kapor+egy kicsi ecet:)
Zseniális!A füstölt íz nagyon illik bele,ha van alkalmad próbáld ki!
üdv.:zsuzsi

SchMelcsi
SchMelcsi Sat, 2011-07-23 12:51

Kedves Bogi! Tegnap elkészítettem a levest a recepted alapján, isteni finom lett. Még a főzési tudományom legnagyobb kritikusának, a férjemnek is ízlett, sőt a gyerekeink is imádták. Köszönjük a receptet! Melcsi

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2011-07-23 15:36

.

Kedves Melcsi!
Nagyon örülök hogy ízlett nektek.
Nálunk is a párom a nagy kritikus.Szép napot!
Bogi:o)

anyamaci 22
anyamaci 22 Thu, 2011-07-21 11:46

Kedves Bogi!
Ma ez a leves az ebédünk első fogása,nagyon-nagyon finom,elnyerte tetszésünket.Biztosan fogom máskor is készíteni.Köszönöm,hogy megosztottad velünk.
Üdv:anyamaci

rapne
rapne Thu, 2011-07-21 10:04

A férjem egy étteremben evett sokszor palóclevest. Sokáig kerestem ahhoz hasonló receptet. Ez vált be, egy picit kellett csak módosítanom rajta, hogy az éttermihez hasonlítson (ott is sertésből készítették) - két szál répát és egy szál petrezselymet is belekarikáztam, illetve kaprot is tettem hozzá. Nagyon nagy siker lett!
Egyébként úgy gondolom, hogy idővel átalakulnak a receptek. Én pl. nem tudom, hogy hol lehetne a környékünkön ürühúst venni, hogy "igazi" palóclevest főzzek. Egyébként a családom a sertés- és csirkehúson kívül nem is nagyon enne meg másféle húst...

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2011-07-21 12:11

Nagyon örülök hogy sikerült elkészítened és bevált ez a recept.
Igen legtöbben csak a sertést és csirkét fogyasztjuk.Bár nálunk a nyúl a hal és a kecskehús is megtalálható.Köszönöm hogy írtál.Szép nyarat!Bogi:O)

aszta
aszta Tue, 2011-04-12 14:25

Nos, megfőztem, nagyon klassz lett! Egy iciri-piciri ecettel savanyítottam rajta. Köszönöm a receptet, megy a gyűjteménybe!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 20:00

Drága Bogi!
Dehogynem készítünk sertésből.
Ugyan már!
Kicsit másabb, talán még jobb is.
Ízlés dolga.
Ha elfogadsz egy ( két ) tanácsot akkor citromlével még savanykásabbá teszed és egy kis friss, vágott kaporral megbolondítod.
Z.
ui. Apának tegyél mellé egy nagy szelet kenyeret és utána egy hideg sört.
Ez ( is ) a hosszú házasság titka:)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-04-11 20:14

Szia Z!
Teljesen igazad van én is sertésből készítem mindig.
Csakhogy van aki erre azt mondaná...ez nem az igazi!
Persze..lehet...
De finom!
A tanácsodat megfogadom.Már nyeltem is egy nagyot:)
Köszi.Üdv:Bogi

z1
z1 / z1 Mon, 2011-04-11 20:20

..."van aki erre azt mondaná"
Hagy mondja.
Szólásszabadság van, vagy mifene!

aszta
aszta Mon, 2011-04-11 17:21

Új Asszonyka vagyok itt, ma főzök először életemben palóclevest, megírom az eredményt!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-03-16 09:04

Kedves Bogi!
Köszi szépen, tényleg fincsi volt:-)) Még a zöldbabot most megszerető fiamnak is:-)))
Várom a leveledet.:-))
Szép napot!:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-15 21:52

Bogi : o) !

Ez a csoda volt a mai ebédünk levese:-)))
Köszönjük szépen, finom volt:-)))
Remélem, jól vagytok??Rólad is régen hallottam.
Szép estét!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-03-16 08:58

Kedves Éva!
Örülök hogy ízlett.Egészségetekre!
Majd írok neked nemsokára.
Puszi.Bogi

515
sertéslapocka 70 dkg
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 2 db
burgonya 2 db
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 450 g
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
víz 3 l