r
Nosalty Logó

Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tejszínes palócgulyás füstölt csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4342 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    2455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 867 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.5 g

Zsír

  • Összesen
    322.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17190.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2974 mg
  • Nátrium
    12273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    2381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 4342 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Piros fűszerpaprikával meghintjük, és gyorsan kevés vizet aláöntünk. Pároljuk pár percig.
  2. A megmosott csülköt kockára vagdossuk, a csontját is kettévágva beletesszük. Pároljuk kb. 20 percig. Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi a húst.
  3. 1 óra hosszat főzzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, fokhagymát, kaprot. A fűszereket a főzés végén. Sóval óvatosan! Együtt főzzük kb. 40-50 percig.
  4. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Összeforraljuk, és friss rozskenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 25217
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Az oreganót különféle  levesekhez, töltelékekhez, paradicsomos, burgonyás, halas, babos ételekhez, pástétomokhoz, mártásokhoz is használják.  Illóolajat, cseranyagot , keserű anyagot és gyulladáscsökkentő thymolt tartalmaz. Teája  (forrázata) étvágygerjesztő, idegnyugtató, köhögéscsillapító hatású. A bazsalikomot nem csak afrodiziákumnak tartják, de emellett javítja az étvágyat és az emésztést, szél- és vizelethajtó, nyugtat, és még a köhögést is csillapítja. A kakukkfüvet erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. A borsika fű étvágygerjesztő, segít gyomor- és bélpanaszok esetén, antibakteriális hatású. A borsikafüvet ajánlom azoknak, akik szeretik a csípős ízeket, de a feketeborstól el vannak tiltva.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvenc gulyásunk közé tartozik,a palóc. A 'házi erős pistámból' jó sokat teszünk bele, imádjuk az erőset! Ételízesítőből szintén az általam készítettből használok hozzá. Sóval óvatosan kell bánni, nehogy elsózzuk. Zöldbabot én üvegeset szoktam beletenni, azt is a télre eltettből, így én már a babbal nem sokat főzöm. Kóstolgatni kell,hogy ne maradjon kemény! Úgy jó a gulyás,ha sűrű! A fűszerezés tőlem származik. Minden fűszert ajánlatos a végén beletenni, így a túlfőzéstől nem veszíti el az aromáját.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek