r
Nosalty Logó

Palócleves Andreia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palócleves Andreia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1969 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22120.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    19938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 1969 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük csontlével, átforraljuk és hozzáadjuk a felkockázott húst.
  2. A húshoz tört fokhagymát, őrölt köménymagot, sót adunk, és fedő alatt rövid lében többször zsírjára pirítva, félpuhára pároljuk.
  3. Külön vízben vagy csontlében megfőzzük a tisztított, 10 mm-es kockákra vágott burgonyát, és a tisztított, 20 mm-esre darabolt zöldbabot (a burgonya főzőlevében teszünk sót, babérlevelet, a zöldbab főzőlevet megsózzuk).
  4. Mindhárom összetevőt - a párolt húst, a főtt burgonyát és a főtt zöldbabot - főzőlevével (a burgonyánál szűrt főzőlevével) együtt egy fazékba tesszük, és tejfölös habarással sűrítve kiforraljuk, szükség esetén sózzuk. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14669
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

A palóclevest készíthetjük zsemleszínű rántással és tejfölözve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg téli estéken semmi sem melegíti jobban az ember lányának bendőjét, mint egy finom magyaros leves.

Címlapról ajánljuk

További cikkek