Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Andreia konyhájából

Palócleves Andreia konyhájából
Palócleves Andreia konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hideg téli estéken semmi sem melegíti jobban az ember lányának bendőjét, mint egy finom magyaros leves.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A palóclevest készíthetjük zsemleszínű rántással és tejfölözve is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsiradékon, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük csontlével, átforraljuk és hozzáadjuk a felkockázott húst.
  2. A húshoz tört fokhagymát, őrölt köménymagot, sót adunk, és fedő alatt rövid lében többször zsírjára pirítva, félpuhára pároljuk.
  3. Külön vízben vagy csontlében megfőzzük a tisztított, 10 mm-es kockákra vágott burgonyát, és a tisztított, 20 mm-esre darabolt zöldbabot (a burgonya főzőlevében teszünk sót, babérlevelet, a zöldbab főzőlevet megsózzuk).
  4. Mindhárom összetevőt - a párolt húst, a főtt burgonyát és a főtt zöldbabot - főzőlevével (a burgonyánál szűrt főzőlevével) együtt egy fazékba tesszük, és tejfölös habarással sűrítve kiforraljuk, szükség esetén sózzuk. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 980
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyaros burgonyaleves, zöldbableves sertéshússal, palócleves csípősen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Fri, 2012-03-16 15:00

Hát igen nem értem én sem,hogy kerül bele cs.mell,de ki mit szeret!De azt meg már végképp nem értem,hogy miért kell külön főzni a burgonyát meg a babot!üdv Csató

320
vöröshagyma 50 g
sertészsír 50 g
fűszerpaprika 2 g
csontlé 2.5 l
30 g
fokhagyma 15 g
őrölt fűszerkömény 2 g
csirkemell filé 500 g
burgonya 200 g
zöldbab 150 g
babérlevél 2 db
tejföl 200 ml
finomliszt 40 g
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint