Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Katrintól

Palócleves Katrintól
Palócleves Katrintól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a zöldbabszezon, most érdemes ilyen laktató levest főzni. Ugyan fagyasztottból is finom, de frissből még finomabb...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom, tartalmas, húsos leves, utána bármilyen tésztát kínálhatunk, pl. gombócot, derelyét, lángost vagy akár mákosgubát...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csirkehúst összekockázzuk, majd az olajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, s rászórjuk a pirospaprikát, majd rádobjuk a csirkehúst, a sót és a többi fűszert is hozzászórjuk, s pörköltet készítünk belőle kb. 3 dl vízzel.
  2. Ha kb. félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a fennmaradó 1,2 liter vízzel.
  3. Ha megfőtt minden, a tejfölt a liszttel összekeverjük, majd 1 merőkanálnyit beleöntünk a leves levéből, s villával jó csomómentesre elkeverjük.
  4. Félrehúzzuk a lábost, s teaszűrő segítségével beleöntjük ezt a levesbe, s jól megkevergetjük.
  5. A lábost visszatesszük a tűzhelyre, s forrástól számítva kb. 8-10 percig keverjük, s el is készül a levesünk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palócleves csirkecombból, fűszeres palócleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

436
csirke felsőcomb 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zöldbab 30 dkg
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 csapott ek
1 teáskanál
fehér bors 1 csipet
köménymag 1 csipet
oregánó 1 csipet
kurkuma 1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 l
fűszerpaprika 1 teáskanál