r
Nosalty Logó

Pácolt fűszeres garnéla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pácolt fűszeres garnéla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

garnéla

rizs

saláta

Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

garnéla

rizs

saláta

Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

garnéla

rizs

saláta

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5200.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    2860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6326 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2746 micro
Összesen 1009 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

garnéla

rizs

saláta

Elkészítés

garnéla

  1. A garnélákat megpucoljuk, és megmossuk. Egy tálba helyezzük, majd kezdjük a fűszerezést. Hozzáadjuk az apróra vágott salottahagymát, a mustárt, fűszerpaprikát, felaprított chilit, cayenne borst, fekete borst, valamint beletörjük a fokhagymagerezdeket.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, és jól összekeverjük. Hagyjuk állni 1 órát a pácban.
  3. A rizst megfőzzük. Főzés közben egy pici olajat csepegtetünk a vízbe, és ízlés szerint sózzuk.
  4. Amikor a rizs megfőtt, kevés apróra vágott snidlinget keverünk hozzá. Pár szál snidlinget megtartunk díszítésnek.
  5. Közben a salátát megmossuk, és egy tálba szórjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Én kevés borsot darálok rá, megszórom kevés oregánóval, balzsamecettel, olívaolajjal ízesítem.
  6. Egy serpenyőbe egy evőkanál olajat teszünk, és felhevítjük. Amikor kellően meleg, belehelyezzük a pácolt garnélákat, és oldalanként 2-2 percet sütjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 6687
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A garnéla az egyik kedvenc alapanyagom. Sokféleképpen fel lehet használni.

Hozzávalók

garnéla

rizs

saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!