r
Nosalty Logó

Camarones Borrachos, azaz részeges rák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Camarones Borrachos, azaz részeges rák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7225.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    672 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1456 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2727 micro
Összesen 2153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hacsak nem konyhakész rákokat veszünk, akkor pucoljuk meg és belezzük ki őket, de érdemes tisztítottat venni, árban nincs nagy különbség.
  2. A jalapenót, a kaliforniai paprikát, a fehér hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A koriandert mossuk meg, majd vágjuk finomra.
  3. Jól forrósítsunk fel egy serpenyőt, és adjunk hozzá egy evőkanál vajat, egy kevés olívaolajat, a finomra vágott hagymákat, a chilit és a paprikát.
  4. Eközben fűszerezzük be a garnélarákot lime-lével, egy kis korianderrel, római köménnyel, piros paprikával, sóval és borssal.
  5. Amikor a serpenyő sisteregni kezd, öntsük fel a tequilával, de csak óvatosan, mert könnyedén lángra kaphat. Pár perc főzés után adjuk hozzá a többi vajat, majd, miután emulgeálódott a szósz, mehetnek bele a garnélarákok is.
  6. Kevergessük jól át, majd hagyjuk főni körülbelül 5 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük lime-mal, sóval és borssal.
  7. Végül szórjuk meg korianderrel, chilivel és ropogós lilahagymával. Rizzsel, tortillachipsszel vagy tacokagylókban tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 587
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Camarones Borrachos, azaz részeges rák
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ha az információm jók, az eredeti részeges garnélarákot (spanyolul: camarones borrachos) a kaliforniai Inglewoodban található, Sergio Penuelas által vezetett '106 Seafood Underground' nevű étteremben készítették először, egy lakóház hátsó udvarában üzemelő szabadtéri étkezdében. A séf, Sergio Eduardo Penuelas, aki feleségével, Maria Penuelas-szal vezeti a helyet, már 20 éve tartja a frontot a településen. Penuelas vágott héjú garnélarákot használ, amely elképesztően ízletes, de nehezen beszerezhető. A saját receptjükhöz kibelezi a friss garnélát, de rajta hagyja a héját, mivel rengeteg ízt tartalmaz, és kiválóan megtartja a fokhagymás, fűszeres szószt. Az ételhez olyan tequilát használ, ami "blanco" vagy "silver" felirattal van ellátva, lényeg, hogy legyen tiszta és színtelen, ne pedig pihentetett, érlelt fajta. Rizzsel, lime-al, friss korianderrel tálalja és sok-sok szalvétával, mert szüksége lesz rá annak, aki ezt az ételt rendeli. Íme a mi részeges, maszatos rákjaink!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek