Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos burgonyás tojásrántotta

Olaszos burgonyás tojásrántotta
Olaszos burgonyás tojásrántotta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tojásrántottát, maradt ki bolognai szósz, és már újra a burgonya volt a soron, ezen hármasból alakult ki a felturbózott tojásrántotta. Ennyi a történet. Finom lett :-)))

hozzávalók / 5 adag

A tojásrántottához

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor. Sok sajttal szórjuk meg:-)) Finom saját gyümölcsből készült szörp, vagy ásványvíz:-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben feltesszük főni (kb. 25 perc ).
  2. Megtisztítjuk a hagymát, felaprítjuk, lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a friss zöldfűszereket finomra, picire felkarikázzuk a virsliket.
  3. A nyers tojásokat kis tálban, kevés sóval felverjük.
  4. Az olívaolajat a lábasba öntve, beletesszük a kétféle hagymát, pici sót és fedő alatt megpároljuk puhára.
  5. Beletesszük a tűzről levétel után a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleöntjük a bolognai szószt, beletesszük a virslit, a vörösbabot, kóstoljuk, ha szükséges borsot, sót teszünk bele.
  6. A virsli ha kész, a szósszal összeforrt, beletesszük a friss zöldfűszereket és összeforraljuk, de csak pár percig.
  7. Kóstoljuk meg, és ha ízre finom, akkor kicsire vesszük a lángot, és a burgonyát leszűrjük, majd a szószba öntjük át, közepes lángon, néhány keverés mellett, összemelegítjük. Ha pár percig együtt rotyog, akkor ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tojás megfő benne, és ekkor kapcsoljuk ki.
  8. Tálaljuk petrezselyemzöldjével, reszelt sajttal, azon melegében.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomszószos-burgonyás tojásrántotta, olaszos tojásrántotta virslivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-09-05 08:05

Kedves qwertz!
Az ember tévedhet, nem vettem észre.
Nem tudom,sikerül-e, de ha lehet kijavítom, és beleírom, mikor kerül bele a bab.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-09-04 20:21

Kedves simoni!
Ott van benne, de mivel nem ez a legfőbb alkotója, csak alkotó eleme, ezért nem látható annyira.
- a burgonyáé és a tojásé a főbb szerep, de hidd el, hogy ott van a vörösbab, és finom. :-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

simoni
simoni Sun, 2011-09-04 19:46

Finom lehet, csak azt tudnám, hol van ebben a bab...

917
burgonya 16 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
főzőhagyma 2 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
bolognai szósz 300 g
füstölt virsli 280 g
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
kakukkfű 1 kk
petrezselyem 1 csokor
vörösbab 400 g
tojás 10 db
sajt 15 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint