r
Nosalty Logó

Serpenyős tojásos rakottas

Marti48
Serpenyős tojásos rakottas
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

819
Kalória
30.9g
Fehérje
31.4g
Szénhidrát
63.8g
Zsír
208.2g
Víz
494.9g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 819 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3809.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 1641 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket felszeleteljük, majd toast sütőben aranysárgára pirítjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, közepesre pirítjuk a bacont, a tűzről levéve rárendezzük a pirított zsemleszeleteket. Ezekre rákanalazzuk a tejfölt, sózzuk, és rászórjuk a reszelt sajt 2/3-át.
  3. A serpenyőt visszatesszük a közepes hőmérsékleten tartott platnira, és felhevítjük az eddig lerakottakat. Ekkor óvatosan, egyenként ráütjük a tojásokat, és kanállal kicsit tartjuk, hogy a sárgájuk ne csússzon el, megborsozzuk, és ha szükséges, akkor sózzuk is, ízlés szerint.
  4. Az egészet közepes lángon addig sütjük, amíg a tojások meg nem kocsonyásodtak. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és még egy kicsit sütögetjük. Előmelegített tányérokon tálaljuk, és megszórjuk a vékony karikákra vágott újhagyma zöldjével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nem vagyunk "ebédelősek", inkább "villásreggelizősek és estebédezősek". Nagyon szeretek meglévő alapanyagokból újdonságokat kreálni, ez is egy ilyen készítmény. Bacon, pirítós, tükörtojás, serpenyő - "kicsit másképp".

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...