r
Nosalty Logó

Olasz sulikoszt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Olasz sulikoszt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 2674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7162 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11042.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2896 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    5065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    727 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28646 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2141 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kifőzzük a tésztát bő sós vízben, al dente állagúra.
  2. Paradicsomszósz készítése:
  3. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  4. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve20 pecig főzzük.
  5. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb. 2-3 perc)
  6. Összeállítás:
  7. Egy tepsit kissé megkenünk olívaolajjal, és a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
  8. A puha natúr mozzarellasajtot kis darabkákra vágjuk.
  9. A tésztát beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt, és közékeverjük a puha mozzarellát.
  10. A tetejét megszórjuk a többi sajt keverékével, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 percig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X15
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12799
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Gyors, egyszerű, finom, és egészséges, mi kell még? :) pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a receptünk ismét az egyszerűség jegyében született. Junior Smith valamelyik nap meglátta Jamie Oliver egyik műsorában, hogy Olaszországban a gyerekek a suliban ilyen egyszerű, ízletes ételt kapnak. Azonnal megkérdezte, hogy tudnánk-e ilyet készíteni neki...:) Persze, hogy tudunk... és tudtunk...:)) Jr nagyon elégedett volt természetesen, és ismét lelkesen követelte, hogy tegyük fel ezt a receptet, hiszen biztosan lesznek gyerekek, akik ezt szeretni fogják. Érdekes volt amúgy a műsorban, hogy Jamie megkérdezte az olasz gyerekeket, hogy ismerik-e az általa felmutatott zöldségeket - édeskömény, padlizsán, és több más került bemutatásra. A gyerekek ismerték őket, szemben az angol gyerekekkel. Nálunk is érdemes elgondolkozni, hogy vajon a mi gyerekeink láttak-e már ilyen zöldségeket, esetleg ettek-e már, s következő lépésben pedig elgondolkodni, hogy nálunk milyen is az a sulikoszt... Vidéki egyszerű, nem gazdag iskola került bemutatásra, s az alapanyagok a konyhán mégis nagyon jók voltak. Egyszerű ételek - jó alapanyagokból...talán ez a kulcs!

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek