r
Nosalty Logó

Olasz sulikoszt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Olasz sulikoszt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 2674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7162 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 669 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11042.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    2896 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    5065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    727 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28646 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 2674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2141 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kifőzzük a tésztát bő sós vízben, al dente állagúra.
  2. Paradicsomszósz készítése:
  3. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  4. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve20 pecig főzzük.
  5. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb. 2-3 perc)
  6. Összeállítás:
  7. Egy tepsit kissé megkenünk olívaolajjal, és a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
  8. A puha natúr mozzarellasajtot kis darabkákra vágjuk.
  9. A tésztát beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt, és közékeverjük a puha mozzarellát.
  10. A tetejét megszórjuk a többi sajt keverékével, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 percig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X15
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12838
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Gyors, egyszerű, finom, és egészséges, mi kell még? :) pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a receptünk ismét az egyszerűség jegyében született. Junior Smith valamelyik nap meglátta Jamie Oliver egyik műsorában, hogy Olaszországban a gyerekek a suliban ilyen egyszerű, ízletes ételt kapnak. Azonnal megkérdezte, hogy tudnánk-e ilyet készíteni neki...:) Persze, hogy tudunk... és tudtunk...:)) Jr nagyon elégedett volt természetesen, és ismét lelkesen követelte, hogy tegyük fel ezt a receptet, hiszen biztosan lesznek gyerekek, akik ezt szeretni fogják. Érdekes volt amúgy a műsorban, hogy Jamie megkérdezte az olasz gyerekeket, hogy ismerik-e az általa felmutatott zöldségeket - édeskömény, padlizsán, és több más került bemutatásra. A gyerekek ismerték őket, szemben az angol gyerekekkel. Nálunk is érdemes elgondolkozni, hogy vajon a mi gyerekeink láttak-e már ilyen zöldségeket, esetleg ettek-e már, s következő lépésben pedig elgondolkodni, hogy nálunk milyen is az a sulikoszt... Vidéki egyszerű, nem gazdag iskola került bemutatásra, s az alapanyagok a konyhán mégis nagyon jók voltak. Egyszerű ételek - jó alapanyagokból...talán ez a kulcs!

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...