Olasz sulikoszt
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
75g penne278 kcal
A paradicsomszószhoz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A tetejére
-
18g pecorino sajt68 kcal
-
18g parmezán sajt69 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
300g penne1113 kcal
A paradicsomszószhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
25 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g nádcukor190 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A tetejére
-
70g pecorino sajt271 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
22.4g penne83 kcal
A paradicsomszószhoz
-
29.9g konzerv paradicsom5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
7.5g paradicsomlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
3.7g nádcukor14 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A tetejére
-
5.2g pecorino sajt20 kcal
-
5.2g parmezán sajt21 kcal
-
7.5g mozzarella22 kcal
-
7.5g mozzarella22 kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2760.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 1266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 181.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7162 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 94.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11042.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 257 mg
-
Kálcium 2896 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 5065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317.1 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 727 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 804 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28646 micro
-
Lut-zea 525 micro
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2141 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g penne
A paradicsomszószhoz
-
3 dkg sűrített paradicsom
-
0.5 tk oregánó
-
0.3 tk borsikafű
-
1 tk bazsalikom
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
5 dkg nádcukor
-
1 ek olívaolaj
A tetejére
-
7 dkg pecorino sajt
-
7 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztához
- Kifőzzük a tésztát bő sós vízben, al dente állagúra.
- Paradicsomszósz készítése:
- Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve20 pecig főzzük.
- Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb. 2-3 perc)
- Összeállítás:
- Egy tepsit kissé megkenünk olívaolajjal, és a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
- A puha natúr mozzarellasajtot kis darabkákra vágjuk.
- A tésztát beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt, és közékeverjük a puha mozzarellát.
- A tetejét megszórjuk a többi sajt keverékével, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 percig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20X15
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12838
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.
Ajánló
Gyors, egyszerű, finom, és egészséges, mi kell még? :) pH besorolás: közepesen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ez a receptünk ismét az egyszerűség jegyében született. Junior Smith valamelyik nap meglátta Jamie Oliver egyik műsorában, hogy Olaszországban a gyerekek a suliban ilyen egyszerű, ízletes ételt kapnak. Azonnal megkérdezte, hogy tudnánk-e ilyet készíteni neki...:) Persze, hogy tudunk... és tudtunk...:)) Jr nagyon elégedett volt természetesen, és ismét lelkesen követelte, hogy tegyük fel ezt a receptet, hiszen biztosan lesznek gyerekek, akik ezt szeretni fogják. Érdekes volt amúgy a műsorban, hogy Jamie megkérdezte az olasz gyerekeket, hogy ismerik-e az általa felmutatott zöldségeket - édeskömény, padlizsán, és több más került bemutatásra. A gyerekek ismerték őket, szemben az angol gyerekekkel. Nálunk is érdemes elgondolkozni, hogy vajon a mi gyerekeink láttak-e már ilyen zöldségeket, esetleg ettek-e már, s következő lépésben pedig elgondolkodni, hogy nálunk milyen is az a sulikoszt... Vidéki egyszerű, nem gazdag iskola került bemutatásra, s az alapanyagok a konyhán mégis nagyon jók voltak. Egyszerű ételek - jó alapanyagokból...talán ez a kulcs!