Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz sulikoszt

Olasz sulikoszt
Olasz sulikoszt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptünk ismét az egyszerűség jegyében született. Junior Smith valamelyik nap meglátta Jamie Oliver egyik műsorában, hogy Olaszországban a gyerekek a suliban ilyen egyszerű, ízletes ételt kapnak. Azonnal megkérdezte, hogy tudnánk-e ilyet készíteni neki...:) Persze, hogy tudunk... és tudtunk...:)) Jr nagyon elégedett volt természetesen, és ismét lelkesen követelte, hogy tegyük fel ezt a receptet, hiszen biztosan lesznek gyerekek, akik ezt szeretni fogják. Érdekes volt amúgy a műsorban, hogy Jamie megkérdezte az olasz gyerekeket, hogy ismerik-e az általa felmutatott zöldségeket - édeskömény, padlizsán, és több más került bemutatásra. A gyerekek ismerték őket, szemben az angol gyerekekkel. Nálunk is érdemes elgondolkozni, hogy vajon a mi gyerekeink láttak-e már ilyen zöldségeket, esetleg ettek-e már, s következő lépésben pedig elgondolkodni, hogy nálunk milyen is az a sulikoszt... Vidéki egyszerű, nem gazdag iskola került bemutatásra, s az alapanyagok a konyhán mégis nagyon jók voltak. Egyszerű ételek - jó alapanyagokból...talán ez a kulcs!


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

ajánlat

Gyors, egyszerű, finom, és egészséges, mi kell még? :)

pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát bő sós vízben, al dente állagúra.

Paradicsomszósz készítése:

  1. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 20 pecig főzzük.
  3. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb. 2-3 perc)

Összeállítás:

  1. Egy tepsit kissé megkenünk olívaolajjal, és a sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C)
  2. A puha natúr mozzarellasajtot kis darabkákra vágjuk.
  3. A tésztát beleöntjük a tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt, és közékeverjük a puha mozzarellát.
  4. A tetejét megszórjuk a többi sajt keverékével, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 percig sütjük, míg a tetején a sajt szépen megpirul.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20X15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 226
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta sütve, paradicsomos penne sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2016-12-13 15:02

Szuperjó recept!!! :))) Tényleg nagyon egyszerű, mégis hihetetlenül finom. (Nálunk nem gyerekeknek készült. :D)

Mocorgó
Mocorgó Tue, 2014-02-11 15:37

Ha ehhez még egy kis bármilyen sonkát apróra vágva, hagymával átpirítva, és egy doboz tejszínnel megspékelve összekevertek(nek), és úgy be a sütőbe, na az fincsi még. Én ezt a receptet készítettem, mert nagyon gyorsan kellett valamit összedobni, és ez lett a vége. A család szó szerint falta, pedig mindig mindenben találnak valami kivetni valót, hát ebben nem tudtak fogást találni! Ja, és egy csepp só sem került az ételbe, csak egy kis vegeta a sonkára pirításkor.

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Wed, 2010-10-13 12:27

Mi kb. ugyanilyen szószt szoktunk készíteni és spagettivel tálaljuk. A hároméves válogatós lányom imádja, és kiköveteli a tetejére a parmezánt, pedig egyébként nem hajlandó sajtot enni... Szóval tényleg minden (kis)gyerekes szülőnek ajánlom. Jó, hogy feltettétek! :-) Üdv, Kati

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-10-13 14:55

Igen, finom simán elkészítve is spagettire, vagy egyéb kedvünk szerinti tésztára is!:)) Három évesen szereti a parmezánt? Jó ízlése van! Pedig az elég markáns ízű sajt, nálunk csak később kedvelte meg Junior Smith!:) Egyszer próbáljátok ki így is, mert sütéskor a paradicsom kissé édesebbé válik, ami bejön a skacoknak.:) A legjobbakat: Mrs Smith

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Thu, 2010-10-14 09:52

Jaja, fura ízlése van a lányomnak: nagy válogatós, de marékszám eszi az olajbogyót és a parmezán is bejött neki. Meg magában enné a csemegeubit is kilószám... Nem állítom, hogy értem a gyerekeimet. :-) De a receptedet mindenképp ki fogjuk próbálni! Üdv, Kati

670
penne 300 g
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 3 dkg
paradicsomlé 1 dl
oregánó 0.5 tk
borsikafű 0.25 tk
bazsalikom 1 tk
1 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
nádcukor 5 dkg
olívaolaj 1 ek
pecorino sajt 7 dkg
parmezán sajt 7 dkg
mozzarella 10 dkg
mozzarella 10 dkg