r
Nosalty Logó

Nyírségi gombócleves tamil konyhájából

tamil
Nyírségi gombócleves tamil konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

449
Kalória
15.1g
Fehérje
41.5g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
640.7g
Víz
117.8g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 449 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 2690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 53 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    640.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2685 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 449 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    3844.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    16112 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2261 micro
Összesen 2690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombócok elkészítésével kezdünk. A burgonyát héjában megfőzzük, utána meghámozzuk, és összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, lisztet, vajat és a tojást.
  2. Jól összegyúrjuk, vizes kézzel kicsi gombócokat készítünk belőle, és sós vízen kifőzzük. (Mikor a víz tetejére feljön, még 1-3 percig főzzük, és jó is lesz.) Leszűrjük.
  3. A húst apró kockára vágjuk, vízben feltesszük főni.
  4. Ezután feldaraboljuk a zöldségeket, ha mirelittel dolgozunk, egyszerűen csak beletesszük a vízbe.
  5. A gombákat kis kockára vágjuk, és úgy adjuk hozzá. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 25-30 percig főzzük.
  6. Vajas petrezselymes rántást készítünk a leveshez, és hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat.
  7. A végén hozzáadjuk az 1 db citrom levét. Szükség esetén utánaízesítjük a levest.
  8. Tálalás előtt belekeverjük a tejszínt. A tányérba díszítésnek 1 karika citromot teszünk. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Mikor Nyíregyházán kórházban voltam, a férjem elkísért, és ott egy panzióban evett Nyírségi gombóclevest, és nagyon ízlett neki. Most már én készítem neki, és nagyon ízlik az egész családnak.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...