Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai húsgombócleves spenóttal

Kínai húsgombócleves spenóttal
Kínai húsgombócleves spenóttal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem zseniális!  Nálunk egy pulykanyakból és leveszöldségből készült hozzá az alaplé.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csípősen az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált pulyka- vagy csirkemellet botmixerrel még finomabbra pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  2. A tojásfehérjét elkeverjük a keményítővel és a húshoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Az alaplevet felforraljuk. Hozzáadjuk a szójaszószt.
  4. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk a húsból  (kb. 2-3 cm-eseket) és a levesben kb. 10 perc alatt megfőzzuk.
  5. A spenót szárait lecsipegetjük, vékony csíkokra vágjuk  és az elkészült levesbe dobjuk. Azonnal le is húzzuk a tűzről.
  6. Chilivel tálaljuk.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 753
elküldve: 4
receptkönyvben: 173
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

csirkegombócleves spenóttal, kínai spenótos csirkegombócleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scamp
scamp Thu, 2014-03-20 15:33

Ma megcsinalom, de az biztos, hogy en fogok hozza adni repat, cukkinit es ujhagymat is, hogy kicsit tartalmasabb legyen. Ezek a kinai levesek nagyok finomak, ha a zoldseg meg roppanos bennuk. En pl a repat es a cukkinit is krumplipucoloval fogom vekony csikokra vagni es ugy adom hozza a leveshez, kicsivel hamarabb, mint a spenotot es az ujhagymat pedig a spenottal egyutt. Sztem probaljatok ki igy is.

liluc.
liluc. Wed, 2011-10-19 17:56

Szóval megcsináltam, csak nem tudom hol lehet jelezni, hogy nem csak az elkészitendők közé van betéve, hanem el is készült. Minden esetre, nagyon jó lett! Magyarositottam egy kicsit: Nekem marhahús levesem volt, és marha darálthúsból készitettem, és a húsgombócba tettem egy kis csipős pirosaranyat. Mennyei lett! Köszi az ötletet és receptet!:)

229
spenót 20 dkg
darált pulykahús 40 dkg
szerecsendió 1 kk
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 4 evőkanál
csirke alaplé 2 l
szójaszósz 4 ek
0 ízlés szerint
tojásfehérje 2 db
chili 0 ízlés szerint