Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos erdélyi leves

Húsgombócos erdélyi leves
Húsgombócos erdélyi leves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csorba vagy ciberelevesnek is ismerik ezt a finom erdélyi ételt. Búzaciberével is lehet savanyítani. Legutóbb magam így jártam el, és nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha van kedvünk és időnk, készítsünk korpaciberét, azzal a legeredetibb, és nagyon finom! Itt található a készítése. Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyán kívül az összes zöldséget keskenyebb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymából tegyünk félre a húsgombócba.
  2. Zsiradékon dinszteljük a zöldségeket, amíg elpárolog belőle a víz, és karamellizálódni kezd. Öntsük fel 2,5 liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a lestyánt, forraljuk, főzzük.
  3. Közben a darát húst keverjük össze a rizzsel, tojással, reszelt hagymával, ízesítsük sóval, borssal (helyette borsikafüvet is használhatunk). Formáljunk gombócokat belőle olajos vagy vizes kézzel.
  4. Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel.
  5. Amikor a lé már 10 percet forr, rakjuk bele a húsgombócokat, és amikor felforrt, a krumplit is. Főzzük tovább, amíg átfő a gombóc és a burgonya.
  6. A savanyítás módjától függően: ha citromot használunk, már a kész levesbe tálalásnál tegyük bele, ha káposztalevet vagy uborkalevet vagy ciberét, esetleg ecetet, azzal rottyantsuk még össze.
  7. Tálalásnál tejföllel kínálhatjuk, de nélküle is finom.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 41 561
elküldve: 10
receptkönyvben: 266
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csorbaleves, cibereleves, húsgombócos leves, erdélyi csorba

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
darált pulykahús 40 dkg
rizs 5 dkg
tojás 1 db
sárgarépa 3 közepes db
petrezselyem 1 szál
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 2 közepes db
burgonya 2 db
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
lestyán 1 szál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2.5 l