r
Nosalty Logó

Húsgombócos erdélyi leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Húsgombócos erdélyi leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3539.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17830 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1618 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyán kívül az összes zöldséget keskenyebb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymából tegyünk félre a húsgombócba.
  2. Zsiradékon dinszteljük a zöldségeket, amíg elpárolog belőle a víz, és karamellizálódni kezd. Öntsük fel 2,5 liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a lestyánt, forraljuk, főzzük.
  3. Közben a darát húst keverjük össze a rizzsel, tojással, reszelt hagymával, ízesítsük sóval, borssal (helyette borsikafüvet is használhatunk). Formáljunk gombócokat belőle olajos vagy vizes kézzel.
  4. Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel.
  5. Amikor a lé már 10 percet forr, rakjuk bele a húsgombócokat, és amikor felforrt, a krumplit is. Főzzük tovább, amíg átfő a gombóc és a burgonya.
  6. A savanyítás módjától függően: ha citromot használunk, már a kész levesbe tálalásnál tegyük bele, ha káposztalevet vagy uborkalevet vagy ciberét, esetleg ecetet, azzal rottyantsuk még össze.
  7. Tálalásnál tejföllel kínálhatjuk, de nélküle is finom.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 789
  • Össznézettség: 130505
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Ajánló

Ha van kedvünk és időnk, készítsünk korpaciberét, azzal a legeredetibb, és nagyon finom! Itt található a készítése. Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócos erdélyi leves
Veres Mari 44 recept

Csorba vagy ciberelevesnek is ismerik ezt a finom erdélyi ételt. Búzaciberével is lehet savanyítani. Legutóbb magam így jártam el, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek