Húsgombócos erdélyi leves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
35 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
403
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g darált pulykahús460 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
1618
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.5g darált pulykahús11 kcal
-
1.2g rizs4 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
5.7g sárgarépa2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.8g zeller1 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
59.2g víz0 kcal
Összesen
38
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 372 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 930.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 538 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4458 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
403
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.1 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3539.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1486 mg
-
Nátrium 1031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 3722.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2152 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17830 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
1618
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 176 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyán kívül az összes zöldséget keskenyebb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymából tegyünk félre a húsgombócba.
- Zsiradékon dinszteljük a zöldségeket, amíg elpárolog belőle a víz, és karamellizálódni kezd. Öntsük fel 2,5 liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a lestyánt, forraljuk, főzzük.
- Közben a darát húst keverjük össze a rizzsel, tojással, reszelt hagymával, ízesítsük sóval, borssal (helyette borsikafüvet is használhatunk). Formáljunk gombócokat belőle olajos vagy vizes kézzel.
- Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel.
- Amikor a lé már 10 percet forr, rakjuk bele a húsgombócokat, és amikor felforrt, a krumplit is. Főzzük tovább, amíg átfő a gombóc és a burgonya.
- A savanyítás módjától függően: ha citromot használunk, már a kész levesbe tálalásnál tegyük bele, ha káposztalevet vagy uborkalevet vagy ciberét, esetleg ecetet, azzal rottyantsuk még össze.
- Tálalásnál tejföllel kínálhatjuk, de nélküle is finom.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 122
- 7 napos nézettség: 789
- Össznézettség: 130505
- Feltöltés dátuma: 2014. február 14.
Ajánló
Ha van kedvünk és időnk, készítsünk korpaciberét, azzal a legeredetibb, és nagyon finom! Itt található a készítése. Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Csorba vagy ciberelevesnek is ismerik ezt a finom erdélyi ételt. Búzaciberével is lehet savanyítani. Legutóbb magam így jártam el, és nagyon finom lett.