r
Nosalty Logó

Nyírségi gombócleves tamil konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tamil
Nyírségi gombócleves tamil konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 449 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 2690 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Összesen 53 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2685 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 449 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    3844.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    16112 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2261 micro
Összesen 2690 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A gombócok elkészítésével kezdünk. A burgonyát héjában megfőzzük, utána meghámozzuk, és összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, lisztet, vajat és a tojást.
  2. Jól összegyúrjuk, vizes kézzel kicsi gombócokat készítünk belőle, és sós vízen kifőzzük. (Mikor a víz tetejére feljön, még 1-3 percig főzzük, és jó is lesz.) Leszűrjük.
  3. A húst apró kockára vágjuk, vízben feltesszük főni.
  4. Ezután feldaraboljuk a zöldségeket, ha mirelittel dolgozunk, egyszerűen csak beletesszük a vízbe.
  5. A gombákat kis kockára vágjuk, és úgy adjuk hozzá. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük. 25-30 percig főzzük.
  6. Vajas petrezselymes rántást készítünk a leveshez, és hozzáadjuk a kifőtt, leszűrt gombócokat.
  7. A végén hozzáadjuk az 1 db citrom levét. Szükség esetén utánaízesítjük a levest.
  8. Tálalás előtt belekeverjük a tejszínt. A tányérba díszítésnek 1 karika citromot teszünk. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12390
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Akár egytálételes ebédre is tökéletesen megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor Nyíregyházán kórházban voltam, a férjem elkísért, és ott egy panzióban evett Nyírségi gombóclevest, és nagyon ízlett neki. Most már én készítem neki, és nagyon ízlik az egész családnak.

Hozzávalók

A leveshez

A burgonyagombóchoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek