Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyári pohárkrém limon konyhájából

Nyári pohárkrém limon konyhájából
Nyári pohárkrém limon konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerti partira csináltam ezt a gyors és egyszerű desszertet. 16 db 1,2 dl-es pohár lett tele vele, és egy közepes tálnyi.

hozzávalók / 12 adag

A kekszes réteghez:
  • 200 g zabkeksz
  • 100 g vaj
  • 50 g étcsoki (ha csokisabbra szeretnénk, 100 g)

A krémhez:

  • 400 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 320 g tejföl
  • 100 g cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 100 g fehér csoki
  • 5 g zselatin (kimaradhat)
  • 50 g víz

A rétegezéshez:

  • fél ü lime-os eperlekvár (kis üveg, piros gyümölcsből legyen)
  • málna, ribizli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóban összetörjük, az olvasztott vajjal és csokival összekeverjük.
  2. A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá.
  3. A kimarad tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit, és keverjük addig, míg fel nem olvad. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik (én mikróban szoktam, gyakran kevergetve, de forrnia nem szabad).
  4. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a citrom héját és a levét, majd a vaníliát, a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint és a mascarponét. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.
  5. A poharak aljára tegyünk egy teáskanál krémet (mindegyiket külön felemelve, mert különben krémes lesz a pohár széle), amit egy réteg keksz, újabb adag krém, egy kis lekvár, újra krém, majd megint keksz követ.
  6. Hűtsük 3 órát, majd díszítsük a gyümölcsökkel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszes-mascarponés pohárkrém, tejszínes krémes pohárkrém, kekszes gyümölcsös pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!