Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos krém

Rumos krém
Rumos krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert felnőtteknek.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percet hidegvízben áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral, és vaníliás cukorral a kézi mixerrel világos, sűrű krémmé keverjük (kb. 12 perc). Hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a rumot.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, és a tojáskrémhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  5. A krémet desszertpoharakba töltjük, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. A desszertet megszórjuk a kakaóval, és egy-egy csokoládédísszel díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos pohárkrém, rumos-vaníliás desszertkrém, tejszínes-rumos pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

511
lapzselatin 4 db
tojássárgája 4 db
cukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
barna rum 6 ek
habtejszín 400 ml
cukrozatlan kakaópor 0.5 teáskanál
csokoládé 3 dkg