Narancsos joghurtos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tortalaphoz
A krémhez
-
13g tehéntúró18 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
33g narancs11 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
-
2g cointreau5 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tortalaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
60g diabetikus liszt198 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g vaj143 kcal
A krémhez
-
100g tehéntúró147 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
2260
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tortalaphoz
-
9.6g tojás12 kcal
-
3.5g diabetikus liszt11 kcal
-
1.7g xilit4 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
A krémhez
-
5.8g tehéntúró9 kcal
-
34.8g joghurt21 kcal
-
5.2g narancslé2 kcal
-
15.1g narancs5 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.2g zselatinfix2 kcal
-
0.7g tortazselé2 kcal
-
0.9g cointreau2 kcal
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.3 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 150.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
282
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.9 g
Zsír
-
Összesen 149.8 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 994 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3794.2 g
-
Cink 266 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1203 mg
-
Vas 203 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1285 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 1351 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1087 micro
Összesen
2260
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
3 db tojás
-
3 púpozott ek diabetikus liszt
-
3 ek xilit
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 dkg vaj
A krémhez
-
10 dkg tehéntúró
-
6 dl joghurt
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 közepes db narancs
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag zselatinfix
-
1 csomag tortazselé
-
2 ek cointreau
-
3 dl habtejszín
-
2 ek édesítőszer
Elkészítés
A tortalaphoz
- A tojások habját keményre verjük.
- A tojássárgákat a xilittel habosra keverjük. belereszeljük a citrom héját. Hozzákeverjük a lágy vajat.
- Óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a tojáshabot.
- Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a masszát.
- Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A krémhez
- A túrót és a joghurtot összekeverjük. Ha a túró nagyon darabos, érdemes merülő mixerrel elkeverni.
- Hozzáadjuk az édesítőszert (ízlés szerint), a citrom lereszelt héját és kicsavart levét.
- Belekeverjük a zseléfixet. Ha nincs, hagyományos módon elkészítjük a zselét, és belekeverjük.
- Egy szép tálra helyezzük a tortalapot a tortakarikával együtt (az alját nem!), megtöltjük a túrós joghurttal.
- Az egyik narancsot vékonyan felszeljük, és a torta tetejére helyezzük.
- A tortazselét az utasításnak megfelelően elkészítjük, de víz helyett a második narancs levét használjuk, és azt pótoljuk ki vízzel. (Ha van 100%-os narancslevünk, azt is használhatunk víz helyett.) Végül belekeverjük a narancslikőrt. Azonnal a tortára öntjük.
- Tegyük a hűtőbe legalább egy órára. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2488
- Feltöltés dátuma: 2015. április 21.
Ajánló
Kevés szénhidrátot tartalmazó édesség cukorbetegeknek. Egy szelet kb. 18-20 g szénhidrátot tartalmaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
8zsuzsa8
210 recept
Már untam a szabványos túrótortát, és ezért addig keresgéltem a régi újságkivágások közt, amíg rá nem bukkantam erre a receptre. Persze ott méz és cukor szerepelt, de áthangszereltem édesítőszerre.