r
Nosalty Logó

Szerelmesek túrótortája

NS
Szerelmesek túrótortája
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

alap

tészta

töltelék

401
Kalória
7.2g
Fehérje
41.2g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
35.9g
Víz
84.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 4801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

alap

tészta

töltelék

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 4801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

alap

  1. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A csokit felolvasztjuk.
  3. A vajat is beledobjuk, felolvasztjuk, elkeverjük.
  4. A zablisztet 2 kanalanként adjuk hozzá, és elkeverjük.
  5. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformába egyengetjük, és 10 percre a sütőbe tesszük.
  6. Ha a 10 perc letelt, kivesszük a sütőből, és félrerakjuk. A sütőt ne kapcsoljuk ki, még szükségünk lesz rá.

tészta

  1. Míg az alap sül, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük. Félretesszük.
  2. Egy másik keverőtálban a margarint a cukorral kikeverjük.
  3. A margarinos cukros keverékhez hozzáadjuk a tojássárgájákat, és elkeverjük.
  4. A krémtúrót is belekeverjük a tojássárgás keverékbe, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  5. A lisztet és sütőport is belekeverjük. Hozzáadjuk az almaecetet is.
  6. A tojásfehérje habot kanalanként beleforgatjuk a cukros-tojássárgás keverékbe.
  7. A csokialapra öntjük, és 45 perc alatt megsütjük.
  8. A sütőben hagyjuk fél órára, majd kitámasztjuk a sütő ajtaját fél órára, hogy lassan hűljön ki. A tészta teteje megrepedhet és hűlés közben, kissé visszaesik, de ne ijedjünk meg, a töltelék eltakarja majd.
  9. Egy vékony pengéjű kést vagy fémspatulát húzzunk végig a tészta és a tortaforma között, de a tortaformát még ne nyissuk ki.

töltelék

  1. A tejfölt a porcukorral és a vaníliaaromával kikeverjük. A teljesen kihűlt tésztára öntjük.
  2. A tölteléket körberázogatjuk kicsit, hogy a légbuborékok feljöjjenek a felszínre, és elsimuljon.
  3. A lekvárt elkeverjük, hogy jól kenhető legyen, és egy-egy teáskanálnyit pottyantunk a tejfölös krémre. Kávéskanállal vagy késsel szíveket formázunk a lekvárból.
  4. Sajnos a következő fontos lépés: egy éjszakára letakarva a hűtőben pihentetjük. Így a tejföl nem csurog majd le a tésztáról a lekvárral együtt. A tésztának is jót tesz, így alakul át krémes állagúvá.
  5. Legegyszerűbb két tál között a tortaformában tárolni a hűtőben, ha nincs megfelelő nagyságú dobozunk. A szeletelésnél a csokis alap kis erőbedobást igényel, de kóstolásnál minden megbocsátódik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x23x6

Munkaigényes, de ígérem, megéri. Laktató, az alap ropogós és csokis, a tészta krémesen puha, a töltelék savanykás és édes váltakozása, ami kiemeli az ízeket, és még jól is néz ki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek