Triplán szőlős túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g só0 kcal
A túrótöltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
13g mazsola37 kcal
A szőlős réteghez
-
38g szőlő25 kcal
-
16g szőlőlé9 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
A túrótöltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
100g mazsola299 kcal
A szőlős réteghez
-
300g szőlő199 kcal
-
125g szőlőlé75 kcal
-
125g víz0 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
3010
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
6.3g tojás8 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
A túrótöltelékhez
-
28.8g tehéntúró42 kcal
-
5.8g tejföl11 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
5.8g mazsola17 kcal
A szőlős réteghez
-
17.3g szőlő11 kcal
-
7.2g szőlőlé4 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
0.7g tortazselé2 kcal
Összesen
170
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 650.6 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
376
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.4 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5205.1 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1054.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 550 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
3010
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
2 db tojás
-
60 g cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
50 g finomliszt
-
1 csipet só
A túrótöltelékhez
-
500 g tehéntúró
-
100 g tejföl
-
120 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
100 ml habtejszín
-
6 db lapzselatin
-
100 g mazsola
A szőlős réteghez
-
125 ml szőlőlé
-
125 ml víz
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- Az egész tojásokat a cukorral egy tálba tesszük és mixerrel 4-5 perc alatt teljesen kihabosítjuk, míg légies és szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzácsorgatjuk az olajat és elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sót és sütőport, majd elkeverjük.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos sütőformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd a papírt bekenjük olajjal. A forma oldalait csupaszon hagyjuk, hogy minél magasabbra nőjön a piskóta. Beleöntjük a masszánkat, majd betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
- A piskótát hagyjuk a formában pihenni 5 percig, majd rácsra borítjuk fejjel lefelé és teljesen kihűtjük.
A túrótöltelékhez
- A mazsolát egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk felázni és felpuhulni. A lapzselatinokat egy tál hideg vízbe tesszük, hogy megszívják magukat
- Egy tálban összekeverjük mixerrel a túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat. A tejszínt felmelegítjük, majd elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. A zselatinos tejszínt a túrós keverékhez adjuk és elkeverjük. A mazsolákat leszűrjük, kinyomkodjuk és hozzáforgatjuk a túrótöltelékhez.
- A kihűlt piskótánkat visszatesszük a kapcsos tortaforma aljára. Erre öntjük rá a túrótölteléket (maradjon hely a szőlős, zselés rétegnek is), majd a tortát frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg a zselatin be nem köt.
A szőlős réteghez
- A szőlőt megmossuk, leszemezzük és a szemeket elfelezzük. Tetszőleges mintában elrendezzük a megdermedt túrótorta tetején.
- A vizet és szőlőlevet egy lábasba öntjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasításai szerint. A kész zselét a tortára öntjük (tegyünk a csorgatott zselé alá egy kanalat, nehogy zavaros, túrószemes legyen a végeredmény), hogy teljesen elfedje a szőlőszemeket. A tortát visszatesszük a hűtőbe és legalább 1 óráig pihentetjük, de adhatunk neki egy teljes éjszakát is.
- A formából kiszabadítva szeletekre vágjuk és tálaljuk a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 1109
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
354 recept
Sütés nélküli túrótortát tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel készíthetünk, így amikor beköszönt az ősz és a szüreti időszak, pakoljuk meg a süteményt díszes szőlőszemekkel. Ha pedig ez nem lenne elég, a túrós rétegbe is szórjunk mazsolát, a zselét pedig készítsük szőlőléből. Tripla gyümölcs, tripla boldogság!